Van links naar rechts: Gerard Wuisman, Hans Portengen en Wim Visée. | Foto PR
Van links naar rechts: Gerard Wuisman, Hans Portengen en Wim Visée. | Foto PR Foto: PR

Bibliotheek en Volksuniversiteit Oegstgeest onderzoeken fusie

Cultuur

Op 19 juli hebben de Bibliotheek en de Volksuniversiteit in Oegstgeest een intentieverklaring getekend, gericht op een fusie van beide instellingen op 1 januari 2019.

Voor beide instellingen is een fusie van meerwaarde. De Bibliotheek kan zo invulling geven aan haar bredere maatschappelijke opdracht op het gebied van educatie en ontwikkeling. De activiteiten van de Volksuniversiteit K&O vullen de reeds bestaande dienstverlening van de Bibliotheek in de sfeer van cursussen en lezingen goed aan. Voor de Volksuniversiteit K&O is de fusie een waarborg voor de continuïteit van het cursusaanbod, dat sinds het wegvallen van de gemeentelijk activiteitensubsidie onder druk staat. Door de krachten te bundelen op de locatie aan de Lange Voort ontstaat een sluitend meerjarenperspectief voor de Bibliotheek | Volksuniversiteit Oegstgeest.

De Bibliotheek zal niet alleen het bestaande aanbod van de Volksuniversiteit voortzetten, maar er zal ook gewerkt worden aan vernieuwing en verbreding van het aanbod. Met meer dan 6.500 leden en 100.000 bezoekers per jaar in Oegstgeest zet de Bibliotheek in op een groter bereik voor en breder aanbod van activiteiten van de Volksuniversiteit.

Uit de krant

Uit de krant