Kinderen oefenen als imker. | Foto Joost Ligthart
Kinderen oefenen als imker. | Foto Joost Ligthart Foto: Joost Ligthart

Oegstgeester honing populair

Algemeen

De Open Imkerijdag Oegstgeest, zondag 15 juli op Landgoed Oud-Poelgeest, werd vooral bezocht door gezinnen met jonge kinderen. Ook waren er bezoekers met een bijzondere belangstelling en fascinatie voor bijen, waarvan sommigen overwegen zelf ook imker te worden.

De rondleidingen op de bijenstand van Oud-Poelgeest, door ervaren imkers van Imkervereniging Oegstgeest, werden met veel aandacht door oud en jong gevolgd. Ook de aanwezigheid van de bijen-observatiekast, waarin bezoekers de koningin konden zoeken tussen duizenden (werk)bijen, kreeg grote belangstelling. Het terugvinden van de moer (bijenkoningin) is een lastige opgave, maar was gelukkig iets eenvoudiger gemaakt, omdat deze vooraf door imker Hans van der Post was gemerkt met een kleine stip.

Het jaar 2018 is een bijzonder goed honingjaar. Veel mensen vonden het bijzonder om honing uit hun eigen dorp te kunnen kopen en kwamen daar speciaal voor langs.

Voor de kinderen was er van alles te doen en te beleven. Het rollen van bijenwaskaarsen was heel populair. Ook vonden kinderen het spannend om een echt imkerpak aan te passen.

Ondanks de warme zonovergoten dag, was het aangenaam vertoeven onder de beschutting van de loofrijke bomen op het Landgoed van Kasteel Oud-Poelgeest.

De imkerijdag trok zo'n 175 bezoekers.

Uit de krant

Uit de krant