Afbeelding

Succes voor Schaakclub Oegstgeest '80

Sport

Vorig seizoen verliep rampzalig voor Schaakclub Oegstgeest '80 met de (deels ongelukkige) degradatie van alle drie de achttallen, maar het verloren terrein is dit jaar volledig terugveroverd met nu promotie van alle drie de teams.

Het eerste achttal speelde in klasse 3 E van de KNSB een hoofdrol door geen enkele wedstrijd te verliezen en slechts drie keer gelijk te spelen soms tegen teams met een gemiddeld hogere rating. Vooral de top was ijzersterk, met scores voor Fred Slingerland van 8½ uit 9 (topscorer van de klasse), voor Nebojsa Nikolic van 7 uit 9 en voor Joop Piket van 6 uit 8. In de staart scoorde Wilfried Binnendijk een verdienstelijke 5½ uit 9. In de eindstand stonden we met 15 matchpunten 2 punten los van voornaamste concurrent Promotie uit Zoetermeer.
Het tweede achttal behaalde in de 1e klasse LeiSB louter overwinningen en stond aan het slot met 14 matchpunten uit zeven wedstrijden 3 punten los van Oegstgeest 3. Dit team met relatief lage gemiddelde rating verraste iedereen door slechts één keer te verliezen (van Oegstgeest 2) en één keer gelijk te spelen, maar verder vijf partijen te winnen. Hierdoor mocht het naast Oegstgeest 2 weer promoveren naar de Promotieklasse LeiSB.

In het tweede werd 'good old' Theo Goudriaan topscorer (ook in de gehele klasse) met 7 uit 7. Marcel Hermans scoorde fraai 6 uit 7 en Joop Bakker verdienstelijk 5½ uit 7. In het derde, in dezelfde klasse, behaalde aanstormend talent Duleen van Gunsteren 4 uit 4 en Dick van den Berg 5½ uit 7.


In de interne competitie plaatsten Joop Piket, Duleen van Gunsteren, Fred Slingerland en Peter Koymans zich voor de play-offs. Na spannende strijd werd Fred kampioen, hij had evenveel punten als Duleen, 2 uit 3, maar het onderlinge resultaat was beslissend. Joop en Peter werden met 1 uit 3 gedeeld derde. Duleen heeft zich hiermee geplaatst voor het eerste achttal.
Volgend seizoen speelt Oegstgeest 1 in de 2e klasse KNSB, Oegstgeest 2 in de nieuwgevormde Hoofdklasse van de LeiSB en Oegstgeest 3 (mede op eigen verzoek) weer in de 1e klasse LeiSB.

Terug naar Oegstgeest?

Momenteel is SC Oegstgeest '80 nog steeds als banneling te gast in het Denksportcentrum Leiden in de Lage Mors. Inmiddels is het speelgebouw verkocht. De negen hierin spelende verenigingen hebben de intentie uitgesproken om gezamenlijk te verhuizen naar een nieuwe locatie, waarnaar momenteel driftig wordt gezocht. Mochten de zoekpogingen falen, dan komt een mogelijk 'Terug naar Oegstgeest' scenario voor de schaakclub in beeld. Komend seizoen speelt Oegstgeest '80 zeker nog in het huidige Denksportcentrum Leiden.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Inlichtingen bij secretaris Johan Boots, tel. 071-5170337, e-mail palantir@xs4all.nl

Uit de krant

Uit de krant