Matilde Monteleone uit Oegstgeest is Leids Kampioen geworden in de discipline Ritmische Gymnastiek.
Matilde Monteleone uit Oegstgeest is Leids Kampioen geworden in de discipline Ritmische Gymnastiek. Foto: PR

Oegstgeestse Matilde Monteleone Leids Kampioen als ritmisch gymnaste

Sport

Op zaterdag 30 juni was het een komen en gaan van turners, dansers, springers en gymmers in de turn- en sporthal aan het Broekplein in Leiden.

Voor de tweede keer in haar bestaan organiseerde Gymsport Leiden de Leidse Kampioenschappen: een onderlinge sportwedstrijd, waarin gymnasten van alle disciplines die Gymsport Leiden vormen, met elkaar de strijd aangaan.

Maar liefst 250 deelnemers van de disciplines turnen, acro, dans, groepsspringen en ritmische gymnastiek namen deel aan dit evenement.

Per discipline werd er aan het end van de wedstrijd een Leids Kampioen uitgeroepen.

Dat waren Niels de Ruiter en Meike Gerritsma (Acrogym), Oegstgeestenaar Matilde Monteleone (ritmisch gymnastiek), Leandra Joosse en Anneli Karres (groepsspringen), Anouk Boers (dans), Fay Hartwijk (turnen dames onderbouw), Noortje de Vries Robbé (turnen dames bovenbouw), Eef Hogewoning (turnen heren onderbouw) en Max van Zanten (turnen heren bovenbouw).

Aan het eind van de dag werd de Jan de Knegtbokaal uitgereikt. Een wisselbeker voor één van de Leidse Kampioenen, die de naam draagt van de grondlegger van Gymsport Leiden: Jan de Knegt. De springers van Groepsspringen wonnen dit jaar de bokaal.

Uit de krant

Uit de krant