Lekker lezen (en luisteren), tips van de bieb! | Oegstgeester Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo oegstgeestercourant.nl

Lekker lezen (en luisteren), tips van de bieb!

Regio • Dionne Dinkhuijsen, programmamanager Bibliotheek Bollenstreek, geeft deze week drie tips voor mooie luisterboeken. 

"Sinds ik bij Bibliotheek Bollenstreek werk, ben ik fan van de luisterboeken voor volwassenen. Eigenlijk door een tip van een van de collega's, die zelf vaak op weg naar huis naar een boek luistert in plaats van naar de radio. Ik kan het u ook echt aanraden! Het maakt mijn tijd in de file tussen Voorburg en de Bibliotheek een stuk aangenamer. Luistert u mee?"

Hersenschimmen / J. Bernlef

Hersenschimmen is een aangrijpend boek, maar het luisterboek vond ik nog indrukwekkender – misschien doordat de schrijver het zelf heeft ingesproken. Het verhaal wordt verteld vanuit de gedachten van Maarten Klein, die aan dementie lijdt en steeds verstrooider wordt. Aanvankelijk heb je niet in de gaten dat Maarten zoveel vergissingen maakt, totdat zijn vrouw hem wijst op gebeurtenissen die hij probeert te verbergen. Het verhaal is opgedeeld in drie delen: vergeetachtigheid, lichamelijke achteruitgang en de onbereikbaarheid. Je voelt zijn pijn en aftakeling. Een ontluisterend en prachtig luisterboek!

Ventoux / Bert Wagendorp

Een verhaal over zes vrienden, jong en onstuimig, in de zomer van 1982, die de Ventoux beklimmen, waarbij een bij de afdaling verongelukt. Plots verandert alles: het enige meisje uit de vriendengroep, Laura, verdwijnt en de jongens verliezen elkaar uit het oog. Dertig jaar later haalt zij de groep weer bij elkaar om opnieuw te fietsen, de Ventoux op. Wat doet tijd met je, hoe zijn de mannen volwassen geworden, waarom ging Laura weg en wat is er werkelijk gebeurd? Heerlijk luisterboek met mooie epiloog over vriendschap.

Norwegian Wood / Haruki Murakami

Dit luisterboek bestaat uit tien cd's, goed voor lange autoritten. Het verhaal verloopt traag, met veel ruimte voor gedachten en dialoog. Ik dwaalde soms af en schakelde naar de radio. Toch ben ik positief: het speelt zich af tijdens de studentenopstanden in Tokio en gaat over Watanabe, die daar op de campus woont. Hij moet een keuze maken: onbeantwoorde liefde of het meisje dat zich in zijn armen werpt. Een fascinerend inkijkje in de Japanse samenleving, waarover je nog wel tien cd's wilt luisteren.

De luistertip van Carlijn French, Taalhuismedewerkster van Bibliotheek Bollenstreek

Toen ik je zag / Isa Hoes

Het luisterboek is ingesproken door Isa Hoes, waardoor het heel intiem aanvoelt. Ze vertelt openhartig over haar leven, onzekerheden en hoe de liefde opbloeit tussen haar en haar grote liefde Anthonie Kamerling. De depressie van Anthonie sluimert als een boze geest door hun leven. Eerst meer verborgen, later steeds heftiger. Langzaamaan werk je toe naar het verdrietige, onontkoombare einde. Een ontzettend eerlijk, puur en liefdevol levensverhaal.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>