Duurzaamheidscafé over vliegen | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Ongeveer honderd belangstellenden kwamen om te luisteren naar de drie sprekers die vanuit hun eigen expertise ingingen op het onderwerp vliegen. | Foto PR
Ongeveer honderd belangstellenden kwamen om te luisteren naar de drie sprekers die vanuit hun eigen expertise ingingen op het onderwerp vliegen. | Foto PR (Foto: PR)
Verkeer

Duurzaamheidscafé over vliegen

Op 30e mei organiseerde het Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest een avond georganiseerd over vliegen en vlieghinder.
"Het onderwerp staat midden in belangstelling daar Oegstgeest veel te lijden heeft van geluidoverlast en zich zorgen maakt over fijnstof. Daarbij wil Schiphol ook nog zijn aantal vluchten uitbreiden" aldus Mia de Beun van Duurzaam Dorp Oegstgeest.
De avond was drukbezocht. Ongeveer honderd belangstellenden kwamen om te luisteren naar de drie sprekers die allen vanuit hun eigen expertise ingingen op het onderwerp vliegen.
Paul Peeters van het NHTV Breda Centre for Sustainability, Tourism and Transport, liet zien wat er zou moeten veranderen om de gestelde klimaatdoelen van Parijs te halen. In dit akkoord is de luchtvaart met zijn CO2-uitstoot geheel niet meegenomen.
Wim Dechering, bestuurslid van Oegstgeest zonder vlieghinder, liet zien hoe de vliegbewegingen boven Oegstgeest zijn en vertelde over de metingen die worden verricht om het geluid en de hoogte in kaart te brengen.
Gerard Jaegers, lid van de bewonersdelegatie omgevingsraad Schiphol, sprak over de moeizame onderhandelingen met Schiphol om de overlast te beperken en de rol die de bewonersvertegenwoordiging daarbij speelt.

"De vraag is wat wij als burgers kunnen ondernemen om te voorkomen dat de luchtvaartsector verder zal doorgroeien met alle gevolgen van dien", stelt Mia de Beun. "Op 23 juni organiseren alle bewonersdelegaties en de milieubewegingen een protestdag in alle plaatsen met vliegvelden. Verzamelen op 23 juni om 13.00 uur op het Museumplein in Amsterdam. Eerst is er een openingsspeech namens de organisatie. Daarna gaan we gezamenlijk op een creatieve manier een rood sein afgeven aan Schiphol dat zelfs vanuit het vliegtuig te zien is. Vervolgens bieden we een podium aan sprekers van zowel links als rechts en zowel bewoners als de groene partijen."


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>