Nieuw wegdek en wegmarkering op het kruispunt aan de Rijnzichtweg. | Foto Wil van Elk
Nieuw wegdek en wegmarkering op het kruispunt aan de Rijnzichtweg. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Kruispunt weer open

Algemeen

Het kruispunt aan de Rijnzichtweg bij het viaduct van de A44 is maandag 28 mei weer open na een weekend hard werken aan het wegdek, de verkeerslichten en de wegmarkeringen.

Er lijkt niet veel te zijn veranderd, hoewel het er fris opgeknapt uitziet. De nieuwe wegmarkeringen zijn subtiel aangepast. Aan de kant van de Indische Buurt, bij de woonwijk Buitenlust, is ook het fietspad aangepakt. Voor fietsers is het nu veel duidelijker hoe ze moeten rijden bij het verlaten van de Sumatrastraat. Ook bij de afslag naar de Berlicumstraat is voor afslaande fietsers nieuwe markering aangebracht.

De gemeente had al lang van tevoren aangekondigd wat er ging gebeuren en wanneer het kruispunt volledig zou zijn afgesloten voor alle verkeer. "We hebben geen klachten ontvangen", was de enthousiaste reactie. "Wel is aan de zuidkant bij het viaduct een riolering aangetroffen in slechte staat en die is vervangen. Het moet daar worden opengebroken om de kolken eropaan te sluiten." Verdere tegenslag is er niet geweest.

Op het kruispunt gaan de oude aansluitkasten weg. Er blijven er twee staan. De overbodig geworden oude kabels worden netjes weggewerkt.

(Wil van Elk)

Uit de krant

Uit de krant