Abel Bormans op weg naar zijn volgende doelpunt. | Foto Leo van den Broek
Abel Bormans op weg naar zijn volgende doelpunt. | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

Vv Oegstgeest veroordeeld tot nacompetitie

In de uitwedstrijd tegen KSD-Marine moest Oegstgeest zaterdag 26 mei winnen om kans op het kampioenschap te maken. Maar dan moest de directe concurrent VVSB in de uitwedstrijd tegen Meerburg gelijkspelen of verliezen. Oegstgeest won ruim, maar dat deed VVSB ook en is dus kampioen. Oegstgeest moet nu via de nacompetitie zien te promoveren.

Voor de vierde keer in korte tijd begon de wedstrijd van Oegstgeest met een minuut stilte, nu ter nagedachtenis aan het overlijden van de schoonmoeder van Bob den Hollander. Op een zinderend heet complex van KSD-Marine had Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa de beschikking over een praktisch complete selectie. De spanning was groot bij spelers, staf en supporters. Er moest gewonnen worden en belangrijker nog, VVSB moest verliezen. De spanning om de wedstrijd te winnen was er snel af, na twee minuten spelen bracht Abel Bormans de stand op 0 – 1, hierna werd de voorsprong snel uitgebouw door doelpunten van Roy Elkerbout, Stefan Apcar en nog eens drie van Abel Bormans. Zo ging Oegstgeest rusten met een 0 – 6 stand. Ondertussen was het bericht doorgekomen dat VVSB vlak voor rust op een 0 – 1 voorsprong gekomen was.
Na de rust deed Oegsgeest het rustig aan, belangrijk was geen blessures oplopen en niet te veel energie verspelen. Al snel kwam het bericht dat VVSB weer gescoord had. Het zag er dus naar uit dat de kans op het kampioenschap verkeken was. Oegstgeest scoorde na de rust nog twee keer en de tegenstander wist vanuit een penalty te scoren. Zo werd de eindstand 1 – 8. VVSB had ook nog een keer gescoord en werd zo kampioen van de derde klasse West 2 A.
Oegstgeest zal nu via drie wedstrijden in de nacompetitie alsnog moeten zien te promoveren. Zaterdag speelt Oegstgeest de eerste wedstrijd tegen een andere vierde klasser, Siveo, aanvang 14.30 uur. Bij winst gaat Oegstgeest naar de volgende wedstrijd en als die gewonnen wordt, kan tijdens de derde wedstrijd promotie naar de derde klasse bereikt worden.