Ilse Hazekamp (rechts) verdedigt sterk en maakt het haar directe tegenstandster zo moeilijk mogelijk. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Ilse Hazekamp (rechts) verdedigt sterk en maakt het haar directe tegenstandster zo moeilijk mogelijk. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

Fiks houdt perspectief op promotie

Sport

Het directe treffen afgelopen zaterdag, 26 mei, in Oegstgeest tussen Fiks en medekoploper SKF is geëindigd in een 20-17 voordelige stand van de thuisploeg. Daarmee loopt Fiks twee punten uit en staat nu alleen aan de leiding, met komende zaterdag nog één speelronde te gaan.

Fiks had de titel al in de wacht kunnen slepen, maar dan had de marge van de zege vijf punten moeten zijn. In dat geval was het onderling resultaat tussen de twee kampioenskandidaten in het voordeel van de ploeg van Rick Nell en Nico van Welzen geweest. Nu moet Fiks komende zaterdag in Harderwijk tegen Unitas minimaal gelijk spelen om promotie naar de hoofdklasse te bereiken. Nu al is duidelijk dat meerdere bussen nodig zijn om spelers en supportersschare te vervoeren.

Even op titelkoers

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd. De aanval van de tegenstander werd door fel verdedigen aan banden gelegd. Er was weinig lijn in de passing te bespeuren en dat leverde veel balwinst op door goede interceptie. De dames van Fiks waren in de beginfase trefzeker. Lianne Anholts, die vijf keer zou scoren, Ilse Hazekamp en Melisse Heijne. De 5-2 voorsprong werd door Roy Vreeken, Jan Anholts en Kevin Vreeken (2) uitgebouwd naar 9-3. Op dit moment mocht Fiks ruiken aan het aroma van de promotie. Dit was na een kwartier spelen en het was de vraag of Fiks deze suprematie zou kunnen voortzetten. Het antwoord was ontkennend. SKF bracht wissels in en ging effectiever met aanvallend balbezit om. Bovendien werd de rebound verbeterd. De Veenendaalse formatie ging scoren en daarmee de achterstand inlopen. Bij rust was deze geslonken tot 12-10. In de tweede helft kwam SKF zelfs terug tot 14-14 en leek Fiks de controle op de wedstrijd te verliezen. Lianne Anholts bewees met twee snelle treffer s dat de rol van de Oegstgeester formatie niet was uitgespeeld. Een slijtageslag volgde met twee teams die volop gingen voor de titel. Na 16-16 trok Fiks definitief de wedstrijd naar zich toe. Mede door een treffer van puntspeler Timo Dezentje, die ingevallen was, werd de eindstand 20-17. Helaas miste Fiks 4 strafworpen.

Rick Nell was echter zeer tevreden. "Mijn team heeft een geweldige inzet laten zien. Wat volgende week tegen Unitas betreft; ik heb een prima ploeg staan en de kwaliteiten kwamen deze wedstrijd duidelijk naar voren. Daarop wil ik vertrouwen." Nico van Welzen benadrukte de verdedigend sterke rol die de dames van Fiks hebben laten zien.

Komende zaterdag, 2 juni, tegen Unitas de alles beslissende uitwedstrijd.

Lianne Anholts gaat haar vijfde treffer binnenschieten. | Foto Wim van Tuijl
Direct na het fluitsignaal wordt het talrijke publiek bedankt door het team. | Wim van Tuijl

Uit de krant

Uit de krant