Fietstunnel A44 open en daags erna direct weekje dicht | Oegstgeester Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo oegstgeestercourant.nl
Madelief hielp wethouder Jos Roeffen met het openen van het nieuwe fiets- en wandelpad. | Foto Wil van Elk
Madelief hielp wethouder Jos Roeffen met het openen van het nieuwe fiets- en wandelpad. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)
Verkeer

Fietstunnel A44 open en daags erna direct weekje dicht

Wethouder Jos Roeffen opende 24 mei het nieuwe fiets- en voetpad van Nieuw-Rhijngeest via een tunneltje naar de andere kant van de A44. Hij vertelde er direct bij dat de nieuwe verbinding weer dichtgaat de komende week.

Boven het tunneltje wordt een geluidswal geplaatst. Na het plaatsen wordt het talud weer aangebracht en beplant. Voor de veiligheid ging na de opening de tunnel weer dicht. Eind volgende week is het daar weer veilig en komt de doorgang weer vrij. In de tunnel zelf wordt nog nieuwe verlichting aangebracht.

Roeffen vertelde over het tot stand komen van het project en de aanpassingen die zijn gedaan om de bewoners tegemoet te komen. "Als straks de brug over de Rijn er is, dan ontstaat er een prachtige route." Hij kreeg bij het doorknippen van het lint assistentie van Madelief, een jong prinsesje van de andere kant van de A44. Het gezelschap wandelde het tunneltje door. Voor hen uit rende een haas in paniek zigzaggend naar de Dirck van Swietenlaan. Een bewoner daar vertelde dat hij de ijsvogel bij zijn tuin sinds de werkzaamheden aan het pad niet meer heeft gezien.

Brommen

Het heeft nog best lang geduurd voordat kon worden begonnen met de aanleg van verbindingsweg van Rhijngeest naar Nieuw-Rhijngeest, of beter gezegd, Oegstgeest aan de Rijn. De bewoners van de Dirck van Swietenlaan zaten niet te wachten op voorbijrazende brommers en snorfietsen. Onder het bordje 'Fietspad' staat nu 'Dus niet brommen'. Hun kinderen konden tot dan heerlijk op straat spelen, doorgaand verkeer was er niet. Je moet als passant wel doorhebben dat je in het wijkje meteen rechtsaf moet en menigeen rijdt rechtdoor en moet even verder weer terugrijden. Wandelaars kunnen een stukje verderop het bos van Rhijngeest in lopen.

Natuur

Het fietspad is rood, bestraat met vierkante klinkers, en sluit aan op de bestrating van de Dirck van Swietenlaan. Het voetpad is een strak betonnen pad, zwart zoals in de rest van Oegstgeest aan de Rijn, dat slingerend langs het fietspad door het weiland is aangelegd met uitzicht op een fraai stukje natuur.

(Wil van Elk)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>