'Wij vliegen ons leefklimaat aan flarden' | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

'Wij vliegen ons leefklimaat aan flarden'

Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest organiseert op woensdag 30 mei een duurzaamheidscafé over vliegen.

"Omdat de gevolgen van het vliegverkeer de grenzen van onze leefomgeving ver overschrijden, in letterlijke en figuurlijke zin, nodigen wij iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp van harte uit voor deze avond", aldus de organisatie.
Drie sprekers zullen 'het vliegen' vanuit verschillende invalshoeken benaderen.

Paul Peeters van het NHTV Breda Centre for Sustainability, Tourism and Transport zal de resultaten van zijn promotieonderzoek naar de effecten van de luchtvaart op het klimaat presenteren. Hij heeft een groot aantal groeiscenario's van de luchtvaart en het toerisme doorgerekend op de toename van de CO2-emissie en de mogelijkheden om die te verminderen.

Matt Poelmans, lid van de bewonersdelegatie in de Omgevingsraad Schiphol zal bezoekers informeren over de groeiplannen van Schiphol en de gevolgen wat betreft, geluid, fijnstof en veiligheid. Zij overwegen naast overleg ook acties te voeren om de luchthaven en de overheid te dwingen hun afspraken na te komen.

Wim Dechering zal laten zien hoe de banen van het vliegverkeer boven onze regio lopen en hoe het staat met de metingen en welke afspraken er zijn wat betreft vlieghoogte en geluid.

Woensdag 30 mei, 20.00 uur. Duinzigtcollege Wijttenbachweg 23. Vrije toegang

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>