Oegstgeester Courant - 'Het gaat goed met de fondsenwerving voor het Dorpscentrum'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo oegstgeestercourant.nl
De fondswervingscommissie. | Archieffoto Willemien Timmers
De fondswervingscommissie. | Archieffoto Willemien Timmers

'Het gaat goed met de fondsenwerving voor het Dorpscentrum'

Het is breed bekend; het Dorpscentrum gaat verbouwen. Het Centrum zou gesloten worden, maar dat is afgewend. Het heeft zijn bestaansrecht inmiddels meer dan bewezen.

Dankzij een burgerinitiatief en een grote groep vrijwilligers functioneert het Dorpscentrum als een huis voor het hele dorp. De weg is nu vrij voor een grondige vernieuwing van het gedateerde gebouw. Deze zomer wordt de benedenverdieping aangepakt. Daar is veel geld voor nodig. Het Dorpscentrum is daarom 'crowdfunding' in het dorp begonnen. Die actie loopt nu een aantal weken. Het begin was voorzichtig. Maar inmiddels is al bijna 30.000 euro binnen. Aan contanten en aan toezeggingen. Daarnaast zijn al bijna 80 kavels voor de veiling toegezegd. Van dorpsgenoten en bedrijven.
De plannen voor de vernieuwing van het Dorpscentrum beslaan drie tot vijf jaar, want het wordt een hele klus om alle vernieuwingen en al het onderhoud uit te voeren. De eerste fase staat deze zomermaanden in de planning. Deze fase betreft de lift, de hal, en de grote zaal. In de hal van het Dorpscentrum hangen de tekeningen en impressies. De kosten van deze fase bedragen ongeveer driehonderdduizend euro. Naast een eigen bijdrage zijn bijdragen van Fondsen en de gemeente Oegstgeest toegezegd.

En nu loopt er ook een 'crowdfundingsactie' in het dorp. In het Dorpscentrum liggen flyers met een toelichting op de mogelijkheden om bij te dragen. Die inzameling gebeurt op drie manieren:
• de openstelling van het bankrekeningnummer NL23 RABO 6035 57, waarop giften worden gestort,
• de verkoop van logo-bollen in het trappenhuis voor naamsvermelding van gevers,
• een dorpsveiling van geschonken kunstwerken/goederen onder leiding van mr. Pieter-Gerrit Binkhorst van het veilinghuis Onder de Boompjes (op vrijdagavond 15 juni). Het Dorpscentrum hoopt dat het dorp op deze manier ongeveer 75.000 euro bijeenbrengt voor de vernieuwing van het gebouw.

De vernieuwing zelf begint met de plaatsing van een nieuwe lift in de vide van het trappenhuis. Dat zal in de tweede helft van juni plaatsvinden. Daarmee komt de weg vrij voor een algehele aanpak van de hal. De werkzaamheden lopen door tot half september, maar worden wel zo geprogrammeerd, dat de KIVA-week wordt ontzien.
Het Dorpscentrum is 'een bedrijf met een ideële missie'. Alle inkomsten komen ten goede aan het voorbestaan van het Centrum. Het gebouw staat er al vijftig jaar. En met de vernieuwing kan het weer jaren vooruit. Als een huis van en voor alle Oegstgeestenaren.
www.dorpscentrumoegstgeest.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>