Nieuwe verkeersborden in Leiden verwijzen naar Oestgeest. | Foto Wil van Elk
Nieuwe verkeersborden in Leiden verwijzen naar Oestgeest. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Leiden verwijst naar Oestgeest

Algemeen

Komende vanaf Holiday Inn, of van de andere kant van de Doctor Lelylaan, maar ook vanaf Het Haagse Schouw, verwijst de gemeente Leiden fietsers door naar Oestgeest. Een spelfoutje op drie borden.

De vraag is wie er verantwoordelijk is voor de spelfout, ofwel de ontbrekende letter G. Is het de gemeente Leiden, of van de Nationale Bewegwijzeringsdienst. De Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) is een alliantie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Interprovinciaal Overleg (IPO), de Unie van Waterschappen (UvW) en Rijkswaterstaat (RWS). Hiermee zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd.

De gemeente Leiden gaat voortvarend aan de slag met de melding. "De fietsroutes bij het kruispunt Haagse Schouwweg – Dr. Lelylaan zijn met de komst van de ongelijkvloerse kruising veranderd en daarom moesten er nieuwe fietsbewegwijzeringsborden worden gemaakt. Op twee borden bij het kruispunt Haagse Schouwweg – Dr. Lelylaan staat inderdaad de naam Oegstgeest verkeerd gespeld", aldus een woordvoerder van de gemeente.
"In het bewegwijzeringsplan van de aannemer is Oegstgeest op de juiste wijze gespeld. Na controle van dit plan is de bewegwijzering in productie genomen en vervolgens geplaatst. De voorbereiding is dus goed gegaan, maar in de uitvoering is iets misgegaan. De tekst op de twee borden wordt zo spoedig mogelijk aangepast."
 
(Wil van Elk)

Uit de krant

Uit de krant