Dodenherdenking Haagsche Schouw | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De burgemeesters Visser, Lenferink en Jaensch leggen gezamenlijk een krans. | Foto Wil van Elk
De burgemeesters Visser, Lenferink en Jaensch leggen gezamenlijk een krans. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Dodenherdenking Haagsche Schouw

Op 4 mei worden traditiegetrouw ook de 51 jonge militairen herdacht, die bij het Haagsche Schouw zijn gesneuveld bij de inval van de Duitsers op 10 mei 1940. Dat gebeurt al sinds 1941.
Spreker was dit jaar Emile Jaensch, burgemeester van Oegstgeest. Jaensch memoreerde hoe veelal jonge, ongetrainde militairen een indrukwekkende strijd voerden en lange tijd dapper standhielden.

De laatste veteraan en overlevende van deze 'Slag om de Residentie', de nu 97-jarige heer W.L. Witvliet, las luid en krachtig de namen van de 51 gestorven medestrijders voor. Sommigen daarvan heeft hij persoonlijk gekend.

De burgemeesters van Leiden, Oegstgeest als Katwijk, respectievelijk Henri Lenferink, Emil Jaensch en Cornelis Visser, legden gezamenlijk een krans. Het Haagsche Schouw hoorde vroeger bij Oegstgeest en Valkenburg hoort tegenwoordig bij Katwijk, vandaar.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>