Bevrijdingsdag vier je gezellig in Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

Bevrijdingsdag vier je gezellig in Oegstgeest

Nergens in de regio wordt het 5 mei bevrijdingsfeest zo gezellig gevierd als in Oegstgeest. In de afgelopen decennia is het bijna altijd zonnige feest uitgegroeid tot een evenement van formaat met honderden kramen, kilometers vrijmarkt, kermis, heerlijke hapjes en veel livemuziek, waaraan mensen vanuit de wijde omtrek graag een bezoek brengen.

Meer dan tweehonderd kramen zullen dit jaar op zaterdag 5 mei in de De Kempenaerstraat te vinden zijn. Op deze grote en gezellige 5 Mei Fair bieden lokale winkeliers hun kleding en andere winkelwaar tegen marktprijzen aan. Hun kramen worden aangevuld met die van ondernemers van buiten het dorp met afwisselende waar, zodat een prettige wandeling door de lange straat geen moment verveelt.

De eerste editie van de jaarmarkt vond plaats in 1982. Direct al was de markt een succes: 'tienduizenden kuierden over de markt' liet het Leidsch Dagblad weten. Dat het evenement meteen groots werd aangepakt, blijkt uit het feit dat de jeugd zichzelf kon vermaken op een skibaan, en er voor 35 gulden een helikoptervlucht boven Oegstgeest kon worden gemaakt. In de jaren die volgden, bleef het op Bevrijdingsdag onverminderd druk in Oegstgeest. Niet alleen de koopjes, ook de ontspannen sfeer en de livemuziek zorgden en zorgen ervoor dat de zon die dag extra hard schijnt in het geestdorp.

Horecaplein

Middenin de winkelstraat is op 5 mei een groot horecaplein te vinden waar je in een heerlijk voorjaarszonnetje op een terrasje je aankopen kunt bewonderen, terwijl je geniet van de optredende bands. Drie jonge Oegstgeester horeca-uitbaters van De Gouwe, Streeder en Het Beleg zorgen voor een optimale sfeer en de lekkerste consumpties.

Van 10.30 tot 12.00 uur treedt zanger Jeroen van Katwijk op.

Vrijmarkt

Achter de levendige De Kempenaerstraat is het, zo mogelijk, nòg gezelliger. Daar verkoopt de Oegstgeester jeugd alles wat te lang op zolder heeft gestaan of gelegen. Wie houdt van snuffelen op rommelmarkten kan op 5 mei zijn hart ophalen in Oegstgeest. Al jarenlang zorgt Oranjevereniging Oegstgeest voor een perfecte organisatie, zodat alle kinderen een mooie plek hebben om de overtollige rommel te verkopen.
Op zoek naar skeelers, boeken, kleding, huisraad of een kinderfiets voor een prikkie? Je kunt het zo gek niet bedenken of het is in één van de mooie lanen van 'het oude dorp' te vinden. Bovendien vullen de straten zich ook met aangename geuren van eigen baksels en de afwisselende klanken van viool-, gitaar- of drumoptredens. Voor je het weet heb je een halve dag rondgeslenterd, en heb je voor een habbekrats de meest originele aankopen gedaan. De Oegstgeester vrijmarkt staat er om bekend, dat een echte snuffelaar de mooiste dingen kan vinden voor weinig. Direct bij de opening om 7.00 uur is het daarom al een drukte van belang.

Voetbalclub ASC pakt op hun oude terrein aan de Duivenvoordestraat, dat op bebouwing wacht, dit jaar nog eenmaal groots uit met livemuziek, hapjes en de verkoop van veel tweedehands spullen.
De zeer grote vrijmarkt loopt naadloos over in de festiviteiten die Winkelcentrum Lange Voort organiseert. Wie start op de 5 Mei Fair kan al slenterend via het horecaplein, de Terweeweg vol met 'vintage', de ouderwetse poffertjeskraam en de kermis zijn feestdag afsluiten in Winkelcentrum Lange Voort waar een gezellige markt 'met een groen randje' bezoekers verwelkomt.

Kindervrijmarkt: 7.00 - 16.00 uur
5 Mei Fair De Kempenaerstraat: 9.00 - 17.00. Livemuziek tot 19.00u
Markt Winkelcentrum Lange Voort: 10.00 - 17.00 uur

Kermis: 10.30 - 23.00 uur

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>