Aankondiging: Dodenherdenking in Bos van Wijckerslooth | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

Aankondiging: Dodenherdenking in Bos van Wijckerslooth

Op vrijdag 4 mei vanaf 19.45 uur zal in het Bos van Wijckerslooth herdacht worden dat de Tweede Wereldoorlog voor Nederland en Nederlands-Indië in 1945 ten einde kwam.

Het thema van de herdenking van de gevallenen is dit jaar 'Jaar van het verzet'. Herdacht worden burgers en militairen die waar dan ook ter wereld hun leven hebben opgeofferd, niet alleen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, maar ook gedurende andere krijgsverrichtingen.
Dit jaar zullen twee leerlingen van de Joris de Witteschool een gedicht voordragen. Vervolgens zal Henk Timmermans, voormalig voorzitter van de Raad van Kerken en emeritus-hoogleraar farmacochemie een korte overdenking houden.
Na zijn woorden zal door een koperblazer van Drumfanfare FBL de taptoe geblazen worden, en worden twee minuten stilte in acht genomen. Na het zingen van het Wilhelmus wordt iedereen uitgenodigd om langs het monument met de plaquette met namen van de gevallenen uit Oegstgeest, te lopen.
De ceremoniële vlaggenwacht wordt verzorgd door de Scoutinggroep Sagara Satrya's.

Op uitnodiging van de Raad van Kerken, Dorpscentrum Oegstgeest en de Oranjevereniging, is er na afloop van de plechtigheid gelegenheid om met elkaar nog even bijeen te komen in het Dorpscentrum om onder het genot van een kopje koffie nog even na te praten.
Op 4 mei is er 's middags ook een herdenking bij Het Haagsche Schouw in Leiden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>