Burgemeester Emile Jaensch met maar liefst elf gedecoreerde Oegstgeester burgers. | Foto Wil van Elk
Burgemeester Emile Jaensch met maar liefst elf gedecoreerde Oegstgeester burgers. | Foto Wil van Elk

Elf maal een lintje in Oegstgeest

Human Interest

Elf Oegstgeestenaren kregen op donderdagmorgen 26 april in de raadszaal van het Oegstgeester gemeentehuis, 'omdat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd' een lintje opgespeld omdat ze zich in hun leven op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving. Onder de gedecoreerden twee ridders.

De volgende Oegstgeestenaren ontvingen van burgemeester Emile Jaensch een decoratie:


Mevrouw Wille Blaas (Lid in de Orde van Oranje Nassau). Zij is vrijwilliger bij het dameskoor van de H. Willibrordparochie, vrijwilliger bij Marente en stervensbegeleider bij Hospice De Mare in Oegstgeest.


De heer Dick de Bock (Lid in de Orde van Oranje Nassau). Hij had diverse functies bij sportvereniging Ajax Sportman Combinatie (ASC), was penningmeester, jeugdvoorzitter, voorzitter, lid her-accommodatiecommissie en is voorzitter stichting beheer sportpark Overveer. Ook was hij voorzitter van de Badminton Club Oegstgeest.


Mevrouw Yvonne van Eijndhoven (Lid in de Orde van Oranje Nassau). Zij zet zich in als vrijwilliger bij Tennisclub De Leidse Hout in Leiden. Zij was secretaris, toernooi- en competitieleider, nauw betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe clubhuis, leidde de automatisering van de administratie. Ook was zij adviseur van het bestuur en diverse commissies en is lid van de exploitatie- en barcommissie. Bovendien is zij bestuurslid van het KNLTB district Leiden.

De heer Johan de Gier (Lid in de Orde van Oranje Nassau). Hij was/is bestuurslid van de Protestants Christelijke Vereniging van Personeel werkzaam in het Middelbaar Technisch Onderwijs (thans UnieNFTO), vrijwilliger in de Nederlands Gereformeerde Kerk, Redactielid en eindredacteur van het Oegstgeester Kerkblad Oké, lid van de Raad van Toezicht Stichting Profilia ZorgGroep en mede-initiatiefnemer en hoofdcoördinator van de Vereniging SchuldHulpMaatje Leiden e.o.

De heer Pieter Hellinga (Ridder in de Orde van Oranje Nassau). Hij was raadslid, fractievoorzitter en voorzitter van het Oegstgeester CDA, voorzitter van de Vereniging Oud Oegstgeest, bestuurslid van de Stichting In Natura, voorzitter van de Commissie van Advies Stichting Recreatietoervaart Nederland, bestuurslid Vereniging Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, penningmeester van de Stichting Waterschapserfgoed Fryslan, bestuurslid van de Stichting Molenviergang Aarlanderveen en voorzitter van de Verenging Veelzijdig Boerenland. Pieter Hellinga is ook voorzitter van de Stichting Dorpscentrum Oegstgeest en voorzitter geweest van het Kennis Transfer Centrum Zegveld.

Mevrouw Ali Hellinga-Wolleswinkel (Lid in de Orde van Oranje Nassau) was kerkrentmeester/kerkvoogd van de Protestantse Gemeente Oegstgeest en vicevoorzitter Stichting Begraafplaats Oegstgeest, zij was lid van de werkgroep ZorgSaam Oegstgeest en is bestuurslid van de Stichting Dorpscentrum Oegstgeest.

Mevrouw Coby Knol-Krijger (Lid in de Orde van Oranje Nassau), was bestuurslid en vrijwilliger bij de Hofdijckschool Oegstgeest, bestuurslid van de Stichting Prof. Dr. Leo Kanner Onderwijsgroep Oegstgeest en ouderling en vrijwilliger in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Oegstgeest. Ook was zij bijles- en muziekdocent, lid van de Raad van Kerken, lid en voorzitter van de WMO Adviesraad Oegstgeest, vrijwilliger bij de rolstoelvierdaagse Van Wijckerslooth, medeoprichter en vrijwilliger bij het taalhuis van BplusC, vrijwilliger bij de stichting Radius Leiden, bestuurslid en voorzitter van de Zonnebloem Oegstgeest en vrijwilliger bij de Protestants Christelijke Ouderenbond.

Mevrouw Annelies Koningsveld-den Ouden (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) bekleedde diverse functies binnen D66, was bestuurslid Stichting fonds Hartman, bestuurslid Stichting Beroepsopleiding Gemeentejuristen, lid van de Raad van Commissarissen Woningstichting MeerWonen, plaatsvervangend voorzitter Algemene Bezwaarschriftencommissie van de gemeente Rotterdam, bestuurslid Volksuniversiteit K&O Oegstgeest, bestuurslid Vereniging Oud Oegstgeest, bestuurslid Stichting Kinderspeelzalen Oegstgeest, lid van de klachtencommissie GGD Kennemerland en lid van de klachtencommissie Klokkenluiders Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland. Op dit moment is zij voorzitter van de Stichting Erfgoed Oud Poelgeest.

De heer J.K. Radder (Lid in de Orde van Oranje Nassau) was voorzitter van de Leidse Houtschool, bestuurslid van de Stichting Universitaire Woonwijk "Boerhaave", vrijwilliger en penningmeester van de Nederlandse Vereniging voor Diabetes Onderzoek, penningmeester van de commissie Samenwerking Gereformeerde Kerken (regio Leiden-Den Haag), vrijwilliger bij het Stedelijk Gymnasium Leiden, vrijwilliger en voorzitter van de Stichting Leidse Studenten Ekklesia, voorzitter van de Gereformeerde Kerk in Leiden en voorzitter van de Protestantse Gemeente Leiden.

De heer Klaas van Welzen (Lid in de Orde van Oranje Nassau) was vrijwilliger en bestuurslid bij Winkeliersvereniging De Kempenaer, en is vrijwilliger bij Aviodrome, vrijwilliger bij de Sportvereniging Ajax-Sportman-Combinatie (ASC) en vrijwilliger bij de Stichting Oegstgeester Kringloop (SOEK).

De heer Evert Wieman, Lid in de Orde van Oranje Nassau is vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Oegstgeest, vrijwilliger bij GGZ-instelling Rivierduinen en is vrijwilliger Stichting Dorpscentrum Oegstgeest.

De raadszaal van het gemeentehuis zat bomvol met vrienden en familie. | Foto Willemien Timmers
Foto Willemien Timmers
Foto Willemien Timmers
Foto Willemien Timmers
Pieter Hellinga omhelst zijn volkomen verraste vrouw Ali. | Foto Willemien Timmers

Uit de krant

Uit de krant