Burgemeester Emile Jaensch met de nieuwe Nederlanders voor het raadhuis. | Foto's Willemien Timmers
Burgemeester Emile Jaensch met de nieuwe Nederlanders voor het raadhuis. | Foto's Willemien Timmers

Vijf nieuwe Nederlanders

Human Interest

Op woensdag 18 april vond er weer een feestelijke naturalisatiebijeenkomst plaats in het gemeentehuis van Oegstgeest.

Vijf Oegstgeestenaren uit zeer diverse landen ontvingen die middag de Nederlandse nationaliteit.

Burgemeester Emile Jaensch herinnerde hen eraan dat zij zeker niet de eerste niet-Nederlanders zijn die in deze streek zijn komen wonen.

"Deze streek kent een lange geschiedenis van buitenlanders die zich hier gevestigd hebben. Zo zakten de Batavieren de Rijn af, en kwamen hier wonen. Ook vonden geestelijken uit Ierland hier een plek, en stichtten de Willibrordkerk. Ook mijn familie komt uit het buitenland: mijn opa verruilde Berlijn negentig jaar geleden voor Nederland. Meer dan tien procent van de Oegstgeestenaren heeft niet de Nederlandse nationaliteit."

Jaensch zei blij te zijn met de grote internationale gemeenschap die Oegstgeest rijk is. "Zij kijken met een wijde en vrije blik de wereld in. Oegstgeestenaren, die veel reizen, hebben deze visie ook. Dat hebben we gemerkt toen ons dorp zich gastvrij opstelde bij de komst van een grote groep asielzoekers."

De burgemeester sprak de hoop uit dat ook de nieuwe Nederlanders zich in Oegstgeest als vrijwilliger gaan inzetten.

Aan het eind van de bijeenkomst legden de heer Bertan, mevrouw Enny Kurniawati, de heer Merkuryev, mevrouw Urwin en mevrouw Wolff allen de gelofte af en werden er in de tuin van het gemeentehuis nog feestelijke foto's gemaakt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant