Afbeelding
Foto: pr

'Senioren uit verzorgingstehuizen moeten poffertjes kunnen gaan eten'

Algemeen

Ivonne Janka schrok vorig jaar van een bericht in de Oegstgeester Courant. Ouderen konden niet naar de poffertjeskraam, om met een penning van de Oranje Vereniging poffertjes te gaan eten, omdat er geen vrijwilligers waren om hen te begeleiden. "Dat moet dit jaar beter", zei ze stellig.

Ivonne is een maatschappelijk betrokken inwoner van Oegstgeest. Ze werkt al ruim zeventien jaar bij de Rabobank in Oegstgeest. "Ik vind het belangrijk om iets voor een ander te doen", vertelde de oprichter van HUT'16. Ook is ze een van de oprichters van Dorpskracht Oegstgeest, de website voor vrijwilligerswerk in Oegstgeest, en is ze bij nog een aantal maatschappelijke initiatieven in het dorp betrokken.

Verdriet

"Vorig jaar las ik tot mijn groot verdriet in de Oegstgeester Courantdat het poffertjesuitje voor veel senioren niet door kon gaan, en dat sommige bewoners van verzorgingstehuizen al een half jaar niet buiten zijn geweest. Dit heeft mij erg geraakt en ik heb mij toen voorgenomen om er dit jaar alles aan te doen om dit uitje voor zo veel mogelijk bewoners mogelijk te maken. Namens de Rabobank kan ik rekenen op financiële ondersteuning en vanuit Dorpskracht doe ik een oproep om vrijwilligers hiervoor te werven. Met onder andere de inzet van de Dorpsbus van Radius moeten zo veel mogelijk senioren een leuke middag hebben."

De senioren uit Van Wijckerslooth en Rustenborch kunnen in groepjes terecht in de poffertjeskraam aan de Lijtweg op dinsdagmiddag 24 april van 14.30 tot 17.00 uur. Dan zijn er veel vrijwilligers nodig om hen te begeleiden. Aanmelden als vrijwilliger kan op de website van Dorpskracht.net of via een e-mail naar dorpskracht@dorpslab.nl.
(Wil van Elk)

Uit de krant

Uit de krant