Op de achtergrond de Torenvlietbrug waar een brug naast wordt gebouwd. | Foto Wil van Elk
Op de achtergrond de Torenvlietbrug waar een brug naast wordt gebouwd. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Start aanbesteding N206 Ir. G. Tjalmaweg

Algemeen

De wethouders Jan Nieuwenhuis uit Oegstgeest, Klaas Jan van der Bent van gemeente Katwijk en gedeputeerde provincie Zuid-Holland Floor Vermeulen ondertekenden woensdag 14 maart de overeenkomst voor de start van de aanpassing van de N206.

Met het zetten van hun handtekening op de samenwerkingsovereenkomst en uitvoeringsovereenkomsten kunnen de aanbestedingen worden gestart. De N206 Ir. G. Tjalmaweg is een belangrijk onderdeel in de afwerking van verkeersstromen in de regio. Vooral belangrijk voor de verwachtbare toename van drukte van de toekomstige bebouwing van het voormalige Marinevliegkamp Valkenburg. "Meer woningen, meer verbindingen", concludeerde gedeputeerde Vermeulen. De verkeersader verbindt Katwijk via het knooppunt Leiden-West met de N434 die momenteel in aanleg is. Wethouder Van der Belt noemde het "de aorta van de Duin- en Bollenstreek". Wethouder Jan Nieuwenhuis vulde hem aan met "ook voor bedrijven van groot belang".

Hoewel slechts een heel klein gedeelte over het grondgebied van Oegstgeest loopt, is Oegstgeest medeondertekenaar van de overeenkomsten in de samenwerking tussen de provincie en Rijkswaterstaat. De werkzaamheden starten medio 2019 en duren naar verwachting twee jaar.

De afronding van de Rijnlandroute volgt een jaar later en wordt eind 2022 verwacht.

De ondertekening in Spijs en Wijn, aan de Voorschoterweg te Valkenburg, was voor de Torenvlietbrug waar een brug komt pal naast de oude. De bestaande brug krijgt twee rijstroken richting Katwijk. Het fietspad in twee richting blijft. De nieuwe brug krijgt drie rijstroken richting Leiden. Op twee plekken aan de N206 komen ongelijkvloerse kruisingen naar Valkenburg-Oost, waar ook een fietstunnel komt en verkeerslichten, en -West. De aansluiting op de N441 blijft zoals het is.

De vorderingen van de Rijnlandroute zijn te volgen op de websites van www.comol5.nl, www.katwijk.nl en www.rijnlandrouteinbeeld.nl.

(Wil van Elk)

Uit de krant

Uit de krant