Levi Pronk en Tijs Yesilkagit hebben nog ruimte voor nieuwe klanten. | Foto Willemien Timmers
Levi Pronk en Tijs Yesilkagit hebben nog ruimte voor nieuwe klanten. | Foto Willemien Timmers

De Fietskruideniers zijn goed op weg

Algemeen

Halverwege 2017 startten de vijftienjarige Oegstgeester gymnasiasten Levi Pronk en Tijs Yesilkagit met 'De Fietskruideniers': een dienst die op verzoek van senioren boodschappen doet in die winkels waar men producten vandaan wil hebben.

"We zijn nu een half jaar bezig, en het gaat best wel goed", vertelt Tijs aan de keukentafel. Niet alleen hebben ze veel boodschappen gedaan voor een toenemend aantal vaste klanten, ook zijn er mooie, incidentele klussen geweest als het rondbrengen van de mantelzorgers-boeketten voor de gemeente Oegstgeest.

Van der Zalm

"We vinden het leuk om te vertellen dat Slagerij van der Zalm heeft aangegeven ook met ons samen te willen werken", zegt Levi. "Wie naar Van der Zalm belt met een bestelling en zelf bijvoorbeeld tijdelijk te slecht ter been is om het af te halen, kan er nu voor kiezen de boodschappen door ons thuis te laten bezorgen."
"We zijn ook met andere bedrijven in gesprek hoe we voor hen een deel van de eventuele bezorgtaken op ons kunnen nemen", vult Tijs aan.


De kerntaak van de Fietskruideniers blijft bestaan uit het doen van de boodschappen voor hun klanten, voor slechts een paar euro per keer. Senioren of anderen die zelf moeilijk de deur uit komen, kunnen gebruik maken van de diensten van de jongens. In een uitgebreid kennismakingsgesprek worden wensen besproken.


"We zijn blij dat het goed loopt met ons bedrijf. Het is erg leuk om met alle generaties contact te hebben." Alle boodschappen worden met de bak de fiets gedaan: groener kan niet.

Boodschappen

Voor wie boodschappen doen een opgave is, en in contact wil komen met De Fietskruideniers belt met 06-29227958 of stuurt een email naar contact@fietskruideniers.nl. Ook bedrijven die nader kennis willen maken zijn van harte welkom hun ideeën aan de ondernemende jongens voor te leggen.

(Willemien Timmers)

Uit de krant

Uit de krant