Afbeelding
Foto: PR PZH

Zuid-Holland 'best bereikbare provincie van Europa'

Algemeen

De bereikbaarheid in Zuid-Holland en aansluiting op de rest van de wereld is het best op orde in vergelijking met andere middelgrote regio's in Europa. Dat meldde de provincie op 15 februari op www.zuid-holland.nl.

Het is de conclusie van een onderzoek van fDi Magazine, een tweejaarlijkse uitgave van de Financial Times Group waarin de prestaties van 301 steden en 150 regio's in Europa met elkaar worden vergeleken. De benchmark van fDI richt zich vooral op economische potentie, vestigingsklimaat, infrastructuur en arbeidspotentieel. Bedrijven en beleggers gebruiken het onderzoek om gericht investeringen te doen in Europa.

'Connectivity'

In de jongste uitgave 'European cities and regions of the future 2018/2019', staat Zuid-Holland in de categorie 'connectivity' op nummer 1. De bereikbaarheid is gemeten met onder andere de dichtheid en kwaliteit van wegen en spoorwegen, de nabijheid van havens en luchthavens, het aantal logistieke ondernemingen of de beschikbaarheid van snel internet. Behalve bereikbaarheid brengt de categorie ook tot uitdrukking in hoeverre een regio erin slaagt grote goederenstromen in- en uit te voeren.

'Heel mooi resultaat'

Zuid-Holland stijgt op de fDi-ranglijst 'connectivity': twee jaar geleden stond de provincie op plek 3. Gedeputeerde Floor Vermeulen toont zich verheugd over de stijging en eindnotering. "Een heel mooi resultaat. Onze investeringen en die van onze partners lijken te worden gezien in Europa. Zaak is nu om die eerste plek vast te houden en de best bereikbare provincie van Europa te blijven."

'Regio met toekomst'

De provincie Zuid-Holland doet het ook op andere vlakken goed in vergelijking met Europese regio's. Zuid-Holland staat ook in de top-10 van middelgrote regio's die volgens fDI Magazine 'toekomst' hebben en economisch potentieel. (Een middelgrote regio is bij fDI een regio tussen 1,5 en 4 miljoen inwoners.) Ook Rotterdam en Den Haag rolden goed uit de bus. Van de 'grote steden van de toekomst' bezet Rotterdam een derde plaats en samen met Den Haag een eerste plek in de categorie 'bereikbaarheid'.

Uit de krant

Uit de krant