Paul Anholts
Paul Anholts

Oegstgeestenaar Paul Anholts weer Europees kampioen met TOP

Sport

Korfbalvereniging TOP Sassenheim heeft voor de vierde keer in de historie het Europees kampioenschap voor clubteams gewonnen. Voor de derde keer maakte Paul Anholts voormalig speler van Fiks en woonachtig in Oegstgeest, deel uit van de formatie van de Nederlandse landskampioen.

Dit keer was Barcelona uitgekozen voor het spelen van dit toernooi. In twee poules streden de beste verenigingen van Europa voor een plek bij de laatste vier. De finale werd zaterdag gespeeld tegen het Belgische AKC Luma.

Het was voor TOP op even wennen tegen de fysiek stevig spelende Belgen. Tot 9-9 ging het gelijk op in de sfeervolle Spaanse sporthal. Helaas moest Paul Anholts verderop in de wedstrijd zich noodgedwongen laten vervangen na een knietje op zijn bovenbeen. Tot 15-13 bleef de Belgische finalist zicht houden op de Europa Cup. Daarna heroverde TOP definitief de zeggenschap in deze belangrijke ontmoeting. Een nieuwe uitloop werd niet beantwoord en zo pakte de Sassenheimse vereniging met 28-21 de hoogste eer.

Uit de krant

Uit de krant