Michiel Teeuwen en Sven Spaargaren. | Foto PR
Michiel Teeuwen en Sven Spaargaren. | Foto PR

VVD kijkt vooruit

Algemeen

Vorige week woensdag, 10 januari, vond de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie plaats van de VVD in het Beleg van Oegstgeest.

Michiel Teeuwen, voorzitter VVD-Oegstgeest, verwelkomde leden en niet-leden in een gezellige sfeer. Er werd teruggekeken op 2017. Ook bij het recente afscheid van wethouder Tönjann werd stilgestaan. Zij ging per 1 december. aan de slag bij de Vereniging Van Gemeenten (VNG). Teeuwen bedankte haar voor haar jarenlange inzet voor Oegstgeest en wenste haar veel succes bij de VNG. "De VVD heeft de afgelopen vier jaar haar verantwoordelijkheid genomen in de coalitie van VVD, HvO en CDA. Na vier jaar staat Oegstgeest er weer aanmerkelijk beter voor. De gemeenteschuld is nagenoeg gehalveerd, de financiën zijn weer op orde en er wordt weer geïnvesteerd in onze mooie (sport-) voorzieningen."

Kijkend naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 sprak Teeuwen over verjonging en vernieuwing bij de nieuwe kandidatenlijst en het grote belang van een echt liberaal geluid in de gemeenteraad. Het campagneteam is al hard aan de slag. Ten slotte werd het glas geheven op Oegstgeest en een mooi verkiezingsresultaat.

Lijsttrekker Sven Spaargaren trapte de verkiezingscampagne af.
Hij sprak over een mooi verkiezingsprogramma: "De VVD gaat voor een degelijk financieel beleid; gezonde overheidsfinanciën, lage OZB-belasting en een lagere gemeenteschuld. Goede zorgvoorzieningen voor wie het echt nodig heeft, behoud van onze mooie (sport-) voorzieningen en behoud van ons mooie groene Oegstgeest."

Volgens Spaargaren zal echter het centrale verkiezingsthema een mogelijke fusie met Leiden zijn. Spaargaren: "In maart zullen we de meest spannende gemeenteraadsverkiezingen hebben sinds 1966. Gaat Oegstgeest na de verkiezingen met Leiden fuseren, ja of nee? D66 en Lokaal willen een fusie met Leiden. Samen met Progressief Oegstgeest hebben zij in maart nog maar 1 zetel extra nodig voor een meerderheid." Spaargaren constateert dat de regio naar Oegstgeest kijkt. De sleutel ligt bij de inwoners van Oegstgeest. Volgens Spaargaren zal de strijd met name gaan tussen de twee grootste partijen van Oegstgeest, D66 en VVD. "Met dit belangrijke verschil, een stem op D66 is een stem op een fusie met Leiden. Een stem op de VVD is een stem voor Oegstgeest, die samenwerkt en zelfstandig blijft."

Tot slot sprak Spaargaren zijn ambitie uit voor minimaal vijf zetels. "We zijn nu de tweede partij van Oegstgeest, na D66. We willen de grootste partij van Oegstgeest worden. En hoe groter de VVD wordt, hoe beter we kunnen voorkomen dat D66 Oegstgeest laat fuseren met Leiden. Dat willen we echt niet…"

Uit de krant

Uit de krant