Het publiek gaf een staande ovatie voor het LOHC-koor. | Foto PR
Het publiek gaf een staande ovatie voor het LOHC-koor. | Foto PR Foto: PR

LOHC Koor in het Walhalla van de popmuziek: Paradiso Amsterdam

Algemeen

The Voice of LOHC, een uniek hockeykoor, was afgelopen zondag in Paradiso in Amsterdam te beluisteren.

Op zaterdag 13 en zondag 14 januari was het weer tijd voor de jaarlijkse Paradiso Korendagen. Op deze 32e editie traden circa 140 koren op uit het hele land.

Amateurzangers van alle leeftijden kwamen naar Paradiso om te laten horen dat zingen hun passie is. Zij brachten een divers repertoire ten gehore: van swingende popnummers tot renaissance muziek en van wereldmuziek tot jazz.

Alle koren kregen vijftien minuten om te zorgen voor kippenvel of een brok in de keel bij het publiek.

The Voice of LOHC heeft met passie en plezier Hallelujah (Leonard Cohen), I still haven't found what I'm looking for (U2), Sweet child o' mine(Guns 'n roses) en Zij geloof in Mij (Hazes) gezongen. Het publiek gaf een staande ovatie en er was een compliment voor de dirigent voor de uitvoering.


The Voice of LOHC is het eerste en enige hockeykoor van Nederland. Het gezelschap is vier jaar geleden opgericht door een twintigtal zangliefhebbers binnen de Leidsche en Oegstgeester Hockey Club. Het koor repeteert elke woensdagavond in het mooie clubhuis in Oegstgeest onder de inspirerende leiding van dirigente Annick van Gennip.The Voice of LOHC is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een gemengd koor van 63 leden onder wie achttien mannen.

Uit de krant

Uit de krant