'Denk eens na over vrijwilligerswerk als mentor' | Oegstgeester Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo oegstgeestercourant.nl
| Foto: pr.
| Foto: pr. (Foto: pr.)

'Denk eens na over vrijwilligerswerk als mentor'

regio • "Bent u diegene die stevig in uw schoenen staat? Iemand die op zoek is naar vrijwilligerswerk met verantwoordelijkheid en nét dat beetje extra? Heeft u affiniteit met mensen met een beperking? Denkt u dan eens na over vrijwilligerswerk als mentor", laat Mentorschap Haag en Rijn weten.

Een mentor wordt gekoppeld aan iemand die (deels) wilsonbekwaam is en vanwege een beperking niet (meer) in staat is zelfstandig beslissingen te nemen. Het gaat om bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking, een niet-aangeboren hersenafwijking, een psychiatrisch ziektebeeld of mensen met dementie. Als deze mensen geen familie of netwerk hebben, waar zij voor ondersteuning op terug kunnen vallen, wordt er voor deze mensen een mentor gezocht. "Als mentor staat u op voor de persoon voor wie u mentor bent: indien nodig, bent u in staat beslissingen te nemen en gaat u in gesprek met zorg- en hulpverleners."

Klik

Een mentor neemt dus een hele belangrijke plek in en maakt echt het verschil voor deze mensen. Vanuit Mentorschap Haag en Rijn wordt er goed gekeken dat de mentor echt bij iemand past. Een goede klik is heel belangrijk.


"Voordat u als mentor aan de slag gaat, ontvangt u een training waarin u tips en handvaten krijgt om uw werk als mentor zo goed mogelijk uit te voeren. Natuurlijk kunt u voor vragen tijdens uw werk als mentor ook altijd terecht bij uw contactpersoon van Mentorschap Haag en Rijn. Als vrijwilliger ontvangt u een onkostenvergoeding."


Enthousiast geraakt? Neem dan contact op met Wendy van Veen, tel. 06 - 25 18 25 21 of Kees Korsman, tel. 06 - 24 85 18 06. Ook zijn beiden te bereiken via leiden@mentorschaphaagenrijn.nl.

In februari start er weer een nieuwe training voor mentoren, hier zijn nog plekken vrij. Meer informatie over Mentorschap: www.mentorschaphaagenrijn.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>