Nieuwjaarsreceptie PVOO | Oegstgeester Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo oegstgeestercourant.nl
Voorzitter Mark Cremers proost samen met de leden van PVOO op een voorspoedig 2018. | Foto Wil van Elk
Voorzitter Mark Cremers proost samen met de leden van PVOO op een voorspoedig 2018. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Nieuwjaarsreceptie PVOO

In een vol koetshuis van Kasteel Oud-Poelgeest hield het Platform voor Ondernemers Oegstgeest op woensdag 4 januari zijn nieuwjaarsreceptie.


De nieuwjaarswensen en gezellige (netwerk-)gesprekken werden halverwege de borrel even onderbroken door de Nieuwjaars-speech van PVOO-voorzitter Mark Cremers, die overigens dit jaar af zal treden.

"Terugkijkend kunnen we stellen dat 2017 economisch een mooi jaar is geweest," sprak de voorzitter. "En daarop gebaseerd heb ik hoge verwachtingen voor komend jaar. 2018 wordt het jaar van verder bouwen en voortzetten van de ingeslagen weg van economische groei, waar hopelijk alle ondernemers van kunnen profiteren."
"Voor Nederland geldt dat we het goed hebben met een robuuste economische groei en prima vooruitzichten. De 071 Regio, waar Oegstgeest onlosmakelijk mee verbonden is, doet het zelfs nog beter. We wonen in één van de mooiste gemeenten van Nederland."
De voorzitter blikte vooruit naar het nieuwe jaar: "2018 wordt het jaar van bouwen voor Airbus, bedrijventerrein de BOEG en de Rijnland route. Ook liggen er nog meer kansen in het verschiet. Hoe mooi was de aankondiging dat het Europese geneesmiddelenbureau EMA naar Amsterdam komt. Een kans met een enorme spin-off en die met specifieke aandacht tot nieuwe activiteiten op het BioScience Park zal leiden. Met Corpus als iconisch instituut in het midden van het BioScience Park is dit een baken voor verdere innovatieve kansen op het gebied van Gezondheid en Vitaliteit.
Andere projecten van Economie071 richten zich op bedrijventerreinen, ontwikkeling van de winkelgebieden, Internet of Things, Mobiliteit, Onderwijs & arbeidsmarkt, Regiomarketing en Circulaire economie & Duurzaam ondernemen."
Terugblikkend noemde Cremers ook de totstandkoming van Dorpsmarketing Oegstgeest. "Dit om Oegstgeest nog beter op de kaart te zetten en een actieve rol binnen de regiomarketing op te pakken. Het PVOO is zowel bij de oprichting als verdere invulling nauw betrokken geweest. Onder het bezielende voorzitterschap van Hans Ludo van Mierlo en met Agnes Kerckhoffs als Dorpsmarketeer als zal dit ongetwijfeld nog meer mensen terug laten keren naar Oegstgeest."

De PVOO-voorzitter noemde ook de uitdagingen die Oegstgeest en haar ondernemers te wachten staan. "Een uitdaging is het zoeken naar voldoende ruimte om te ondernemen. Het lijkt me goed om dit dak te repareren als het droog is."
Op het gebied van Arbeid is er volgens Cremers enerzijds de uitdaging om voldoende geschikte krachten te vinden om de kansen van de groeiende economie te benutten, en anderzijds is er nog steeds de uitdaging om mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt geplaatst te krijgen. "Juiste Afstemming tussen onderwijs en arbeidsmarkt blijft cruciaal. Maatwerk, netwerk en samenwerking moeten hier leiden tot betere benutting. Maar belangrijkste is de aandacht en de focus om tot een oplossing te komen."
"Ruimte om te ondernemen is een andere uitdaging die ik hier graag aanstip. In de regio is nog steeds een tekort aan ruimte voor bedrijven. Recent onderzoek toonde wederom aan dat er een significant tekort van beschikbare grond is op de as Leiden-Katwijk, de 071 regio. Het is tekenend dat een kleine plaats als Oegstgeest 54 procent van het regionaal beschikbare aanbod biedt. Voor het bio science gedifferentieerde stuk is dit zelfs 77 procent.
Vandaar een oproep om bedrijfsruimte een nog hogere prioriteit te geven en te stoppen met de transitie van bedrijvigheid naar wonen. Dit geldt voor de hele regio, maar met name in Oegstgeest. De grote vraag naar woningen maakt het misschien verleidelijk. Maar bedrijven dicht bij huis zijn goed voor de leefomgeving, de werkgelegenheid, de economie en het milieu. Met een groeiende economie zal dit tekort aan ruimte voor bedrijven remmend gaan werken."

2018 is een bijzonder jaar voor het PVOO, omdat het dit jaar 15 jaar bestaat. "Dit derde lustrum gaan we passend vieren!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>