Leerlingen Rijnlands Lyceum verdienen ruim €26.000,- voor onderwijs in Ghana | Oegstgeester Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo oegstgeestercourant.nl
Leerlingen van het Rijnlands Lyceum zijn blij met de grote opbrengst van actie Paardekracht. | Foto PR
Leerlingen van het Rijnlands Lyceum zijn blij met de grote opbrengst van actie Paardekracht. | Foto PR

Leerlingen Rijnlands Lyceum verdienen ruim €26.000,- voor onderwijs in Ghana

De leerlingen van Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest hebben voor de kerstvakantie weer hun beste beentje voorgezet om met klusjes geld te verdienen zodat hun minder fortuinlijke leeftijdsgenoten in Ghana langer en beter onderwijs kunnen krijgen.

Emma Sebregts en Sam Roelen startten de actie met een zeer motiverend verslag van hun reis naar Malawi vorig jaar. Zij lieten zien dat de hulp van organisaties als Edukans echt verbetering brengt, maar dat er vergeleken met het onderwijs dat leerlingen in Nederland krijgen nog wel wat te wensen overblijft. In Ghana werkt Edukans onder andere samen met de organisatie 'Savana Signature', die onder andere probeert met voorlichting en onderwijs tienerzwangerschappen te voorkomen.

Om hun steentje daaraan bij te kunnen dragen kregen de leerlingen op donderdag 21 december eerder vrij van school. Maar veel leerlingen waren al weken eerder begonnen met het maken van kaarten, het bakken van koekjes, het bereiden van jam en nog veel meer.

Een leerling had al vanaf augustus lege flessen verzameld. Leerlingen uit een tweede klas lieten zich sponsoren om vier dagen lang hun mobiele telefoon niet te gebruiken. Een andere klas haalde genoeg geld op om tijdens de mentorles naar een mooie film te mogen kijken. De mentor verkocht bekertjes popcorn – uiteraard ook voor het goede doel.

Anderen deden klusjes in en om het huis. Op vrijdag waren (groot-)ouders van leerlingen en docenten welkom bij een high tea. Andere activiteiten waren een voetbalwedstrijd van docenten tegen leerlingen waarbij op de uitslag gewed kon worden, een panna-cuptoernooi en een 'flashmob' waarbij alle brugklasleerlingen een spannende dans uitvoerden.

De school kijkt terug op een geslaagde actie en dankt alle ouders en inwoners van Oegstgeest en omgeving die hebben bijgedragen aan dit prachtige resultaat.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>