Een impressie van Buitenplaats Rijnweijde in de Kamphuizerpolder.
Een impressie van Buitenplaats Rijnweijde in de Kamphuizerpolder. Foto: PR

BPD wint prijsvraag Buitenplaats Rijnweijde in Oegstgeest

Algemeen

Gebiedsontwikkelaar BPD heeft de prijsvraag gewonnen voor 45 woningen in 'Buitenplaats Rijnweijde', één van de nieuwbouwontwikkelingen in de Kamphuizerpolder (Nieuw Rhijngeest) te Oegstgeest.

Mede dankzij de eigentijdse architectuur met veel glas en riet, de doelgroepensegmentatie en de kwaliteiten van de planontwikkeling heeft de gemeente Oegstgeest BPD het vertrouwen gegund dit pareltje verder te ontwikkelen. Het ontwerp van de woningen is van Dingemans Architectuur. Elias Stedenbouw heeft BPD geadviseerd over de stedenbouwkundige opzet van dit landschappelijke gebied.

Theo van der Plas, Ontwikkelingsmanager BPD: "Buitenplaats Rijnweijde sluit aan bij de toekomstige landelijke sfeer van de Kamphuizerpolder en krijgt de uitstraling van een 'buiten'. Om de eigenheid van het gebied te kunnen waarborgen, heeft BPD ingezet op moderne woningarchitectuur met een strak geregisseerd beeldmerk en een toepassing van een selecte hoeveelheid traditionele materialen. Het project onderscheidt zich ook door een zeer hoge energiezuinigheid. Wij stellen daarom EPC-nul als doel. Een onderdeel hiervan is dat de woningen zonder gasaansluiting worden opgeleverd."


Buitenplaats Rijnweijde biedt ruimte aan 13 sociale huur- of koopappartementen, 24 twee-onder-één-kapwoningen en 8 vrijstaande villa's. Naar verwachting kunnen geïnteresseerden vanaf zomer 2018 een woning kopen in Buitenplaats Rijnweijde. De prognose is om vervolgens eerste helft te starten met de bouw. Voor eerste informatie zie www.buitenplaats-rijnweijde.nl

Uit de krant

Uit de krant