De kerstbomen kunnen weer worden opgehaald bij Vrij Groen. Dit jaar heeft zeventig procent van de bomen het overleefd. | Foto PR
De kerstbomen kunnen weer worden opgehaald bij Vrij Groen. Dit jaar heeft zeventig procent van de bomen het overleefd. | Foto PR Foto: PR

Kerstbomenasiel

Algemeen

Vanaf 6 december kunnen kerstboomeigenaren, die in januari hun boom bij Vrij Groen brachten, hun kerstboom ophalen.

Dit jaar heeft zeventig procent van de bomen het overleefd. Voor mensen van wie de boom overleden is, staat in december een weesboom klaar. In januari kunnen weer nieuwe kerstbomen met kluit gebracht worden bij het kerstbomenasiel, aan de Ommedijkseweg in Leiden.
Een goede boom voor het kerstbomenasiel? Daarvoor heeft Vrij Groen de volgende tips: "Koop een verse boom met een grote, zware wortelkluit, géén Nordmann-spar. Laat de boom op een koele plek acclimatiseren als hij naar binnen gaat, en weer als hij na de kerst naar buiten gaat. Zet binnen de kerstboom niet bij de verwarming en niet direct op de vloerverwarming. Geef ruim water."
Op woensdag 3 januari gaat het kerstbomenasiel open voor nieuwe bomen. Ook dit jaar kunnen de bomen terecht bij Kunstweide Ommenabij aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden. Bij goed weer is het Vrij Groen kerstbomenasiel in januari elke woensdag- en zaterdagmiddag open, van 13.30 tot 16.00 uur.

www.vrijgroen.info

Uit de krant

Uit de krant