Agnes Kerckhoffs is de nieuwe Dorpsmarketeer Oegstgeest. | Foto WIl van Elk
Agnes Kerckhoffs is de nieuwe Dorpsmarketeer Oegstgeest. | Foto WIl van Elk

Agnes Kerckhoffs eerste Oegstgeester dorpsmarketeer

Algemeen

Het bestuur van de stichting Dorpsmarketing Oegst­geest heeft Agnes Kerckhoffs (37) per 1 december aangesteld als de eerste dorpsmarketeer van Oegst­geest.

In nauwe samenwerking met tal van lokale en regionale (marketing)organisaties zal zij Oegst­geest nog nadrukkelijker op de kaart gaan zetten als aantrekkelijke gemeente om in te wonen, werken, winkelen en recreëren.

Agnes Kerckhoffs woont in Oegst­geest. Ze werkte tien jaar als stafadviseur bij het LUMC en bij de Rijksoverheid. Ze studeerde Beleid en Management in de Gezondheidszorg aan de Erasmus universiteit in Rotterdam en voltooide recent ook nog een opleiding Hospitality Management. Met deze ervaring en kennis op zak zal ze vorm en uitvoering geven aan het marketingbeleid van Oegstgeest.
De oorspronkelijk uit Nijmegen afkomstige dorpsmarketeer voelt zich een echte Oegst­geestenaar. "Onze wens te wonen in een rustige en groene omgeving met veel goede voorzieningen binnen handbereik, bracht ons tien jaar geleden vanuit Leiden naar Oegstgeest."

"Oegst­geest blijkt ook voor ons de ideale omgeving om samen met onze twee jonge kinderen te wonen. Als bewoner en vrijwilliger binnen verschillende lokale organisaties heb ik Oegst­geest leren kennen als actief, sociaal en levendig dorp. Ik voel mij vereerd, dat ik ons mooie dorp in het algemeen belang mag verkopen aan (potentiele) bewoners, ondernemers en bezoekers."

De stichting Dorpsmarketing Oegst­geest is eind augustus opgericht met als doel grotere economische en sociaal-culturele activiteiten te creëren en de dorpscultuur te versterken. Een van de eerste activiteiten van de stichting was de organisatie van de succesvol verlopen Wolkersweken. De Wolkersweken omvatten tal van activiteiten, leverden regionaal en nationaal veel publiciteit op en hebben veel nieuwe bezoekers naar het dorp gebracht.

Agnes Kerckhoffs nam vanaf vrijdag 1 december het stokje over van Marjolijn van der Jagt die optrad als kwartiermaker en interim-dorpsmarketeer. Dorpsmarketeer Agnes Kerckhoffs is per email bereikbaar via dorpsmarketeer@dorpsmarketingoegstgeest.nl.

Uit de krant

Uit de krant