IJsbaan klaar voor nieuwe schaatswinter | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De waterinlaat naar de ijsbaan wordt opengezet, de baan loopt onder. | Foto IJsclub Oegstgeest
De waterinlaat naar de ijsbaan wordt opengezet, de baan loopt onder. | Foto IJsclub Oegstgeest (Foto: PR)

IJsbaan klaar voor nieuwe schaatswinter

Het kan dus nog! Na drie achtereenvolgende ijsloze winters, kon vorig seizoen weer eens geschaatst worden op de mooie ijsbaan achter kasteel Oud-Poelgeest. Een paar honderd enthousiastelingen hebben ervan genoten. Dat geeft goede hoop dat het ook komende winter weer raak zal zijn. De IJsclub Oegstgeest is er klaar voor. Zaterdag 25 november is de waterinlaat opengezet, de baan staat intussen onder water en de eerste vliesjes ijs zijn al weer gesignaleerd.

Met het onder water zetten van de baan is het belangrijkste voorbereidende werk afgerond. Het terrein en clubgebouw zijn opgeruimd en in samenwerking met de gemeente Oegstgeest is het hekwerk gerepareerd, de monumentale "Wolkers-eik" gesnoeid en van een hek voorzien en is tenslotte, een verharde parkeerplaats gerealiseerd. Dit alles heeft plaatsgevonden in een plezierig samenspel met het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest (MEC), medegebruiker van het clubgebouw gedurende het jaar.


Algemene Ledenvergadering 11 december

Zoals ieder jaar aan het begin van een nieuw schaatsseizoen, organiseert de IJsclub Oegstgeest een Algemene Ledenvergadering. Aan de vooravond van zijn oprichtingsdatum 125 jaar geleden, vindt deze dit jaar voor de 124e keer plaats. De datum is: 11 december om 20.00 uur in het clubgebouw bij de ijsbaan aan de Oegstgeesterweg 43. Alle leden en belangstellenden zijn welkom. De agenda is terug te vinden op de website www.ijscluboegstgeest.nl, waar ook het Jaarverslag 2016 - 2017 is te downloaden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>