Wilbert en Wim Anholts, Gerco van Werkhoven en Erwin de Best plaatsten in twee ochtenden zonnepanelen. Foto Wil van Elk
Wilbert en Wim Anholts, Gerco van Werkhoven en Erwin de Best plaatsten in twee ochtenden zonnepanelen. Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Zonnepanelen op het dak van Fiks

Algemeen

Vier vrijwilligers plaatsten in vier ochtenden 34 zonnepanelen op het dak van het clubhuis van Korfbalvereniging Fiks.

Wim Anholts legde zaterdag 14 oktober even voor de lunch de laatste hand aan de installatie van 34 zonnepanelen op het dak van het clubhuis. Hij plaatste de panelen samen met Wilbert Anholts, Erwin de Best en Gerco van Werkhoven. "Zo, de eerste euro is al binnen", lachte hij bij een meterstand van 4,5 kilowatt dat even later al aan het elektriciteitsnet werd gegeven. Het was die dag toevallig erg zonnig. Bij een maximale opbrengst kan dat oplopen tot 7 kilowatt.

Vervanging

Het clubhuis staat sinds 1971 aan de Van Houdringenlaan. Drie jaar geleden plaatste de vereniging al drie panelen op het dak met de hulp van het Rabo Wensenfonds. De benodigde slimme energiemeter was dus al aanwezig. Met de vervanging zette de verenging de duurzaamheid uitgebreid voort.

Bij de beoogde herindeling van het Sportpark de Voscuyl verandert voor Fiks de veldindeling en het terras voor het clubhuis. De vereniging levert ruimte in en het grasveld maakt plaats voor drie kunstgrasvelden die worden aangelegd met hulp van de gemeente.

Inschrijven

De gemeente Oegstgeest heeft samen met Lokaal Energie Opwekken in Oegstgeest (LEOO) besloten om op het dak van de sporthal De Cuyl honderden zonnepanelen te bouwen. Inwoners van Oegstgeest kunnen zich hiervoor inschrijven via www.zonopnederland.nl/leoo.

Uit de krant

Uit de krant