Onno Blom presenteert de vierde editie van het Oegstgeester Dictee. | Archieffoto Willemien Timmers
Onno Blom presenteert de vierde editie van het Oegstgeester Dictee. | Archieffoto Willemien Timmers

Het vierde Oegstgeester Dictee heeft een nieuwe presentator

Algemeen

Rotaryclub Oegstgeest e.o. organiseert dit jaar voor de vierde keer het Oegstgeester Dictee. Het wordt gehouden op 10 oktober, in het Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23 Oegstgeest, inloop vanaf 18.30 uur, start dictee om 19.30 uur. De opbrengst gaat naar de strijd tegen de laaggeletterdheid, door steun aan de VoorleesExpress (voorleesexpress.nl/locatie/oegstgeest).
Dit jaar schrijft een tweetal docenten aan het Stedelijk Gymnasium te Leiden het dictee. Daardoor is het vooral voor scholieren interessant. De presentator is dit jaar Onno Blom.

Onno blom is scholier geweest op het Stedelijk Gymnasium te Leiden. Nadat hij in 1994 in Amsterdam cum laude afstudeerde was hij journalist voor dagblad Trouw en schreef hij voor Vrij Nederland en De Standaard. Hij heeft diverse biografieën en monografieën geschreven, onder andere over Harry Mulisch en Gerrit Komrij.

Over Jan Wolkers stelde hij enkele werken samen: Zo is het genoeg, Verzamelde gedichten, Brieven aan Olga en De Tarzan van de schapen. Hij publiceert regelmatig en heeft een eigen uitgeverij, Het Tillenbeest.

Binnenkort, op de tiende sterfdag van Jan Wolkers, 19 oktober aanstaande, komt zijn biografie over Jan Wolkers uit.

Iedereen kan zich inschrijven voor het vierde Oegstgeester Dictee door € 20,- te betalen voor volwassenen, € 10,- voor scholieren. Aanmelden kan bij de Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel en Boekhandel de Kler. Aanmelden kan tot 7 oktober ook via de website: www.hetoegstgeesterdictee.nl. Tijdens de inloop en de correctiepauze zal er een klein orkestje zijn om het geheel op te luisteren. Tijdens de pauze zullen er drankjes en hapjes worden geserveerd.

Het Oegstgeester Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door apotheken Beker, Linnaeus, de Luifelbaan, Bibliotheek Oegstgeest, Boekhandel de Kler, Rijnlandse Boekhandel, Van der Bend Belastingen, BMS netwerk notarissen, Notaris van de Oudeweetering, Brakenhoff optiek, Gemeente Oegstgeest, Makelaars Fick, Graal en Immo Rijnstede, Paradyne Services, Rabobank Leiden/Katwijk, Rijnzicht Oogkliniek, Tandtechnische Labs de Jong en Meissen, Tandartspraktijken CTI Warmond, van Leeuwen, M2, Poelgeest, Vrijheidslaan en Zoeterwoudse Singel, vishandel van der Plas, Winford Vrijbergen en restaurant Wine & Dine.

Uit de krant

Uit de krant