Esther Overweter (r) wordt in de raadzaal van het gemeentehuis in Oegstgeest geïnterviewd tijdens Summer school van Servicepunt71 . | Foto: pr./ Twitter @Teylingereind
Esther Overweter (r) wordt in de raadzaal van het gemeentehuis in Oegstgeest geïnterviewd tijdens Summer school van Servicepunt71 . | Foto: pr./ Twitter @Teylingereind Foto: pr.

Directeur Esther Overweter neemt afscheid van Teylingereind

Algemeen

Teylingen • Esther Overweter, directeur van de justitiële jeugdinrichting Teylingereind, maakt per 1 december de overstap naar Juzt, een Brabantse aanbieder van specialistische jeugd- en opvoedhulp. Wie de nieuwe directeur wordt, is nog niet bekend.

Overweter is sinds 2012 werkzaam bij Teylingereind, in de functie van lid Raad van Bestuur. Eerder was ze directeur Behandelcentra bij Spirit! in Amsterdam. 

Begrip voor keuze

Ben Geerdink van de Raad van Toezicht vindt het jammer dat zij de particuliere, gesloten justitiële jeugdinrichting voor jongens gaat verlaten, maar snapt de keuze. "Esther Overweter heeft op professionele wijze leidinggegeven aan de organisatie en eraan bijgedragen dat Teylingereind alom wordt gezien als een serieuze en gewaardeerde partner in het veld van de justitiële jeugdinrichtingen. Uiteraard respecteert de Raad de keuze van Esther en wenst haar veel succes en werkplezier in haar nieuwe functie."

Warme gevoelens

Overweter zegt in een reactie op haar vertrek: "Ik kijk met veel warme gevoelens terug op de afgelopen vijf jaar. Met bewondering en respect voor alle collega's die zich onvermoeibaar inzetten voor een positief leefklimaat en een veilig werkklimaat."

Door het vertrek van Overweter, is er een vacature ontstaan. Teylingereind gaat de komende maanden op zoek naar een nieuwe directeur. 

Uit de krant

Uit de krant