Afbeelding

Leden voetbalverenigingen kiezen eind oktober naam fusieclub

Algemeen

Met ingang van het seizoen 2018-2019 zullen de voetbalclubs Vv Oegstgeest en Vv UDO als één vereniging verder gaan. Afgelopen januari werd 'Oegstgeester Voetbalvereniging de Vossen' als naam voor de nieuwe fusieclub gepresenteerd door de fusie-begeleidingscommissie (FBC).

Over deze naam en de wijze waarop de naamkeuze tot stand was gekomen, ontstond nogal wat commotie en onvrede. Veel leden hadden verwacht dat zij mochten kiezen uit een aantal namen. "In de communicatie over de wijze waarop de naamkeuze tot stand zou komen, zijn wij als FBC wellicht tekort geschoten", laat de commissie via de fusiewebsite van de clubs (www.sv-fusie.nl) aan de leden weten. "Wij hebben toen aangegeven dat wij zouden gaan nadenken over een nieuwe procedure om te komen tot een naam voor de fusievereniging."

De FBC stelt voor om de leden van vv Oegstgeest en vv UDO op zaterdag 28 oktober de naam van de fusieclub te laten kiezen. De naam die die de meeste stemmen krijgt, wordt de naam van de nieuwe club.
De algemene ledenvergaderingen van de verenigingen, die beiden worden gehouden op 25 september, wordt gevraagd akkoord te gaan met de vier namen waaruit de leden kunnen kiezen en de procedure die bij het stemmen zal worden gevolgd.

keuze

De clubnamen waaruit de leden kunnen kiezen, zijn door de FBC geselecteerd uit de namen die vorig jaar bij de 'werkgroep cultuur' zijn ingediend. Deze werkgroep ontving ongeveer driehonderd suggesties voor een clubnaam, waarvan 48 verschillende.

De fusie-begeleidingscommissie stelt voor dat de leden kunnen kiezen uit de volgende vier namen:
• O.V.V. de Vossen (Oegstgeester Voetbalvereniging de Vossen)
• FC Oegstgeest (Fusieclub Oegstgeest)
• UOC18 (UDO-Oegstgeest Combinatie 18)
• V.v. De Voscuyl (voetbalvereniging De Voscuyl)

De naam die de meeste stemmen krijgt, wordt de nieuwe clubnaam.

Lees meer op sv-fusie.nl.

Uit de krant

Uit de krant