Tijdens een gezellige bijeenkomst werden trouwe collectanten in het zonnetje gezet. | Foto Wil van Elk
Tijdens een gezellige bijeenkomst werden trouwe collectanten in het zonnetje gezet. | Foto Wil van Elk

Nierstichting blij met trouwe collectanten

Algemeen

Op vrijdagmiddag 8 september kwamen de collectanten van de Nierstichting Oegstgeest in het LUMC bijeen voor een gezellig samenzijn en een causerie over nieronderzoek.

Het collectecomité van de Nierstichting Oegstgeest houdt eens in de vijf jaar een ontvangst om haar collectanten te bedanken. Dit jaar was de bijeenkomst in het Paleijhs van het hoofdgebouw van het LUMC in Leiden.

 

Onderscheidingen

Kees Brenkman, de voorzitter van het comité, sprak de collectanten toe en reikte onderscheidingen uit. Collectanten die meer dan 25 jaar collecteren kregen een onderscheiding uitgereikt. De dame die het langst collecteert voor de Nierstichting Oegstgeest kreeg een beeldje. Zij collecteert al sinds de oprichting.

Onderzoek

Na de plechtigheid vertelde Marije Koning, een jonge onderzoekster van de afdeling nierziekten, boeiend over haar onderzoek: een nier op maat.

De Nierstichting helpt mensen om gezond te leven, waardoor het risico op nierschade wordt beperkt. De jaarlijkse collecte is heel belangrijk om al het werk van de Nierstichting mogelijk te maken.

Vrijwillige collectanten kunnen zich aanmelden bij mevr. A. Blanken (071-5153846) of Mevr. J. Ploem (071-5652831)

Uit de krant

Uit de krant