Afbeelding

64 kilometer zwemmend de Ringvaart rond voor het goede doel

Algemeen

Zaterdag 9 september begon Oegstgeestenaar Remco Berendsen om 12 uur 's middags aan zijn monstertocht van 64 kilometer onafgebroken zwemmen in de Ringvaart van Leimuiderbrug. Hij vroeg hiermee aandacht voor de stichting Hart in Beeld, die onderzoek doet naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Remco zwom aan één stuk door, 24 uur lang, om na 64 kilometer weer te finishen in Leimuiderbrug.

Bij vertrek waren de omstandigheden goed, geen regen, beetje wind én een waterig zonnetje. Uitgezwaaid door vrienden, familie en de mensen van Grand Café de Parel vertrok Remco vol enthousiasme en een beetje spanning aan zijn zwemactie.

De eerste uren verliepen goed, in hoog tempo, 3,5 kilometer per uur zwom hij met de klok mee richting Lisse en Hillegom. Begeleid door twee boten, waarvan één met eten voor onderweg. Later voegde zich een kanoër bij de groep die een lichtstellage droeg voor de nachtelijke uren. Midden in de nacht kreeg Remco gezelschap van een collega openwaterzwemmer, die zonder aankondiging ineens opdook. De kou speelde wel een verraderlijke rol, dus thermoskannen thee werden door de supporters voortdurend aangeleverd.


Loodzwaar

De laatste 5 kilometer waren, tegen de stroming in met al 59 kilometer te hebben afgelegd, loodzwaar. Toen stak ook de wind nog eens op. Tientallen supporters langs de kant hebben Remco lopend en fietsend naar de finish toe begeleid onder luide aanmoedigingen. Precies 24 uur na de start kwam Remco Berendsen weer uit het water, langzaam en voorzichtig want je lijf moet wel wennen om weer te staan. Trots, tevreden en dankbaar genoot hij van een meer dan verdient frietje met mayonaise.

Hoe trots kun je zijn op zo'n prestatie? Waanzinnig trots. Op woensdag 13 september wordt het totaalbedrag bekend van de donaties. Doneren voor '3-D printen voor kinderen met een aangeboren hartafwijking' kan nog door geld te storten op: NL92ABNA0592209997 t.n.v. Stichting Hart in Beeld o.v.v. Remco zwemt.

Lees meer op de speciale webpagina van het LUMC. www.lumc.nl

Jenergy

Op zondag 17 september wordt er tijdens een Spinning Marathon bij sportschool Jenergy in de Clusiushof ook geld opgehaald voor Remco's goede doel.

Remco Berendsen
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant