Nog lang niet alle daken zijn bedekt met zonnepanelen. | Foto Wil van Elk
Nog lang niet alle daken zijn bedekt met zonnepanelen. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Energieneutrale woningen in Haaswijk, kan dat?

Algemeen

Stephan Slingerland en Carina Dijkhuis, twee bewoners uit Haaswijk, zijn beroepsmatig met energiebesparing en energietransitie bezig.

Graag nodigen zij wijkgenoten uit voor een netwerkavond voor huiseigenaren die hun woning in Haaswijk energieneutraal willen maken of vergaand willen verduurzamen.

"Graag willen we ook kijken hoe we onze eigen woningen energieneutraal kunnen maken. Daar zijn vele mogelijkheden voor! Maar hoe kies je nu de juiste manier voor je eigen woning? Waar begin je, hoe ga je verder en hoe financier je het?"
Slingerland en Dijkhuis vinden het leuk om met buurtgenoten die ook hun woning energieneutraal willen maken van gedachten te wisselen. Zo kunnen zij ervaringen delen, opties bespreken en kijken hoe ze van elkaar kunnen leren of samen op kunnen trekken.

"We nodigen wijkgenoten daarom uit voor een eerste avond, en daarna kijken of het initiatief een vervolg krijgt."


De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 september, van 20.00 tot 22.00 uur.

"Graag horen we van mensen als ze willen komen. Ook van hen die interesse hebben, maar op 19 september verhinderd zijn. Bij aanmelding sturen we nadere gegevens over plaats van de bijeenkomst (in Haaswijk)."
De focus voor deze bijeenkomst ligt op koopwoningen. "Maar heb je een huurwoning en wil je met ander huurders van gedachten wisselen, laat het ons weten, dan brengen we je in contact met andere huurders."

Meer informatie: Stephan Slingerland (stephan@slingerlandpolicyadvice) of Carina Dijkhuis (c.dijkhuis@abcdijkhuis).

Uit de krant

Uit de krant