Rob Heemskerk bedacht zich geen moment en stapte zo de sloot in op zoek naar een drenkeling. | Foto Wil van Elk
Rob Heemskerk bedacht zich geen moment en stapte zo de sloot in op zoek naar een drenkeling. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Zoekactie gelukkig overbodig

Algemeen

Groot alarm in Oegst­geest-Noord. Bij de sloot aan de Willem de Merodelaan lag een kinderfietsje en een emmertje, en het gras was plat. Voor alle zekerheid werd alarm geslagen.

Brandweer Rijnsburg en Leiden, en duikers uit Nieuw-Vennep, waren na de melding snel in Haaswijk. Oud-brandweerman Rob Heemskerk wilde daar niet op wachten en bedacht zich geen moment en sprong in de sloot om te zoeken naar een eventueel slachtoffer.

Gelukkig was de afloop niet zo dramatisch. Een vader was samen met zijn driejarig zoontje na het boodschappen doen op weg naar huis. Het zoontje duikelde het water in en ging koppie onder. Met een huilend kind en de boodschappen ging hij moeizaam naar huis; fietsje haal ik later wel op dacht hij. Maar zijn zoontje was erg geschrokken, huilde erg en zat onder de bulten van de brandnetels. De vader ging naar de voetbal, zich niet realiserend wat hij teweegbracht door het achterlaten van het fietsje. Nu moest hij het later ophalen in Leiden bij het politiebureau.

 

Gehavend

Na afloop spoten zijn voormalige collega's van de brandweer Rob weer schoon. Hij heeft door rotzooi op de bodem van de sloot nu een snee in zijn voet en zijn andere been is ook gehavend. En overal jeuk, vermoedelijk door de brandnetels. Ambulancepersoneel heeft hem verbonden, maar later werd alles dik en moest hij naar de dokterspost in Voorhout. "Het viel mee. Voor een week antibiotica en een tetanusprik. En drie weken volledige verzorging," zei hij lachend.

Uit de krant

Uit de krant