Aanstaande zaterdag: Grootse opening Sportpark Overveer | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Het complex in de Overveerpolder is klaar voor opening. | Archieffoto Willemien Timmers
Het complex in de Overveerpolder is klaar voor opening. | Archieffoto Willemien Timmers

Aanstaande zaterdag: Grootse opening Sportpark Overveer

Sportvereniging Ajax Sportman Combinatie (ASC) gaat op zaterdag 26 augustus verhuizen én feestvieren. Na meer dan een eeuw voetbal en cricket op het gezellige terrein aan de Duivenvoordestraat in Oegstgeest is de lang gekoesterde wens tot verhuizing naar een ruimere locatie een feit.

En die verhuizing gaat feestelijk gebeuren. Bovendien viert ASC op deze dag haar 125-jarig bestaan. ASC werd opgericht op 1 juni 1892 als Ajax Leiden en is daarmee het 'oudste Ajax'.

Om 11.30 uur vertrekken voetballers en cricketers vanaf de Duivenvoordestraat met fanfarekorps K&G voor een tocht dwars door het dorp richting Sportpark Overveer.

OPENING

Om 13.15 uur vindt de officiële openingsceremonie plaats. De Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Oegstgeestenaar Jaap Smit, opent het Sportpark.

Om 13.45 uur zal aansluitend aan de openingsceremonie een demonstratiewedstrijd cricket worden gespeeld met live commentaar en uitleg over de spelregels.

Om 14.30 uur komt ASC 1 in actie tegen Lucky AJAX. Coach Sjaak Swart heeft toegezegd met een sterke formatie van dit bijzondere team te zullen aantreden. Oproepbaar zijn onder andere Dennis Bergkamp, Danny Blind, Frank de Boer, Ronald de Boer, John Bosman, John van den Brom, Wim Jonk, Ronald Koeman, Stanley Menzo, Bryan Roy, John van 't Schip, Simon Tahamata, Aron Winter, Richard Witschge en Rob Witschge, maar wie van deze grote namen zal komen, is nog niet bekend.

Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd wordt het nieuwe clublied van ASC (zie onderstaand artikel) geïntroduceerd door Mike Boddé.

RECEPTIE EN FEESTAVOND

Na de sportwedstrijden is er een officiële receptie. Vanaf 20.00 uur is er een grote jubileum- feestavond voor leden, oud- leden en introducé(e)s.


ASC krijgt officieel clublied

Best bijzonder dat een vereniging die zijn 125e verjaardag viert, het al die tijd zonder officieel clublied heeft gedaan. Gelukkig bood het lustrumthema 'Creating new traditions' een goed aanknopingspunt om dit bij ASC te introduceren.

Cabaretier en muzikant Mike Boddé werd bereid gevonden om een unieke melodie te componeren. Met hulp van ASC-ers Roeland van Schaik en Hein Greven is vervolgens een tekst geschreven die eer doet aan het karakter, verleden en toekomst van ASC. Het is uiteindelijk een lied geworden dat past bij officiële gelegenheden, maar dat ook spontaan langs de lijn gezongen kan worden.

De sfeer past bij ASC, met zelfspot en een vrolijke en trotse ondertoon. Het lied is ingezongen in de studio van The Box in Katwijk door een koor dat een dwarsdoorsnede vormt van de leden van ASC: voetbal en cricket, man en vrouw, jong en oud, Oegstgeesters en Leidenaren, meer en minder getalenteerd, maar allemaal enthousiast. Via de website van ASC (voetbal.ajaxsc.nl) en ook via Spotify is het lied te zien en te horen.

Het lied zal op zaterdag 26 augustus officieel tot clublied worden verklaard met een optreden van Mike Boddé bij de opening van Sportpark Overveer, het nieuwe onderkomen van ASC, aan de Abtspoelweg.

Onderstaand staat alvast de tekst met een kleine toelichting.

Wij hebben de traditie!

 

(Van Schaik, Boddé, Greven)

met schuingedrukte toelichting van Hein Greven

Couplet 1:

Wij hebben de traditie altijd duidelijk gevoeld

(traditie is een uniek en onderscheidend element bij ASC, de club bestaat sinds 1892 en is één van de oudste clubs van Nederland)

En spelen dus het voetbal/cricket zoals voetbal/cricket is bedoeld

(hier eigenen we ons - met een kleine glimlach - het pure cricket en voetbal toe, voetballers zingen voetbal en cricketers zingen cricket)

Wij dragen geen reclame op ons trotse clubblazoen

(ASC is één van de allerlaatste clubs zonder reclame op het shirt)

En schilderen ons meesterwerk in rood en zwart op groen

(hier vergelijken we - met gepaste bescheidenheid - onze wedstrijden met schilderijen waarbij het doek het groene veld is en de clubkleuren rood en zwart de verf)

Refrein:

De parel van de polder is een parel van fair play: ASC ASC ASC

(sportiviteit is de kern van ASC, deze regel kan ook weer helpen om hier bewust van te blijven)

En als we terug gaan naar Oegstgeest dan gaan de punten mee: ASC ASC ASC

(dit is een verwijzing naar het boek van de beroemdste Oegstgeester en ASC-lid Jan Wolkers)

Bij elke score van rood zwart zijn wij intens tevree: ASC ASC ASC

(deze regel kan ook los worden gezongen bij een mooi doelpunt of bij belangrijke runs)

Couplet 2:

Het oudste Ajax brengt de meeste vreugde in ons hart

(er is natuurlijk nog een Ajax, maar de Ajax Sportman Combinatie was het eerst)

Wij zetten elke keer weer juichend in voor rood èn zwart

(in het casino moet je kiezen tussen rood en zwart, maar bij ASC winnen beide kleuren)

De winst die is belangrijk, maar sportiviteit die telt

(het gaat om het spel, maar deze regel brengt ook troost bij een onverhoopte verlieswedstrijd…)

Dat geldt van Iman Dozy tot de allerjongste held

(Iman Dozy is een voetballer uit de beginjaren van ASC, die in het Nederlands elftal speelde en daar zijn ASC sokken droeg)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>