Binnenkijken bij de jeugdgevangenis | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De Vaart - Teylingereind. | Archieffoto Nico Kuyt
De Vaart - Teylingereind. | Archieffoto Nico Kuyt (Foto: Nico Kuyt)

Binnenkijken bij de jeugdgevangenis

Forensisch Centrum Teylingereind opent op zaterdag 23 september de deuren voor bezoekers. Inwoners van de gemeenten Teylingen en Oegstgeest zijn van harte welkom om een kijkje te nemen binnen de muren van de inrichting. Vanaf woensdag 23 augustus kunnen geïnteresseerden zich via www.teylingereind.nl aanmelden.

Vrijwel iedereen heeft er een idee bij: 'een jeugdgevangenis'. Lang niet iedereen is er binnen geweest. Zeker wanneer er in de directe woonomgeving een justitiële jeugdinrichting is gevestigd, bestaat de behoefte om eens binnen te kijken. Teylingereind nodigt omwonenden van harte uit voor de open dag. Het forensisch centrum is een particuliere, gesloten justitiële jeugdinrichting voor maximaal 92 jongens.

Er zijn zowel 's morgens als 's middags rondleidingen. Hierbij wordt verteld over het leven en werken in Teylingereind. Wat gebeurt er precies achter de muren? Welke jongeren verblijven er? Wie helpt hen met een goede terugkeer in de maatschappij en met welke instellingen werkt Teylingereind daarvoor samen? Bovendien kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe de jongeren voor het eerst Teylingereind binnenkomen, hoe de kamers van de jongeren eruit zien en waar ze naar school gaan.

Aanmelden

Bezoekers die in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs kunnen zich vanaf woensdag 23 augustus aanmelden via www.teylingereind.nl onder het kopje contact. De ervaring leert dat de open dag binnen enkele uren tot dagen is volgeboekt. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De minimumleeftijd is 14 jaar.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>