Dorpsmarketing Oegstgeest zal onder andere Oegstgeest profileren en promoten. | Foto Willemien Timmers
Dorpsmarketing Oegstgeest zal onder andere Oegstgeest profileren en promoten. | Foto Willemien Timmers

Stichting Dorpsmarketing Oegstgeest gaat van start

Algemeen

Op dinsdag 15 augustus is bij notaris Van de Oudeweetering officieel de stichting Dorpsmarketing Oegstgeest opgericht. De doelstelling van de stichting is het profileren en promoten van Oegstgeest bij bestaande en toekomstige bewoners, bedrijven en bezoekers om zo meer economische en sociaal-culturele activiteiten te creëren, het beste in de eigen gemeenschap naar boven te halen en de dorpscultuur te versterken.

De oprichting van de stichting sluit aan op de wens van het gemeentebestuur en op soortgelijke ontwikkelingen in Leiden en andere gemeenten in de regio. De oprichters van de stichting zijn de stichting Dorpslab, het Platform Voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO) en het Cultuurfonds Oegstgeest.

marketeer

De stichting Dorpsmarketing Oegstgeest zal een professionele marketeer aanstellen, die nauw zal samenwerken met Leiden Marketing en andere regionale marketingorganisaties. De dorpsmarketeer wordt het gezicht van de organisatie en zal vorm en inhoud geven aan het marketingbeleid na goedkeuring door het bestuur.

bestuur

Het eerste bestuur van Dorpsmarketing Oegstgeest wordt gevormd door: Hans Ludo van Mierlo (voorzitter), Haile Ghebreab (penningmeester), Alexander Beekhuis (namens winkelcentrum Lange Voort), Jan Willem Besselink (Kasteel Oud-Poelgeest), Mark Cremers (namens Platform Voor Ondernemers Oegstgeest) en Huub Lazarom (Corpus).

Najaar 2015 organiseerden de gemeente en Dorpslab in Corpus een symposium over de plannen voor Dorpsmarketing. Daarbij bleek sprake van een zeer ruim draagvlak voor dorpsmarketing. De oprichting van de stichting Dorpsmarketing Oegstgeest is een van de wapenfeiten van Dorpslab Oegstgeest. Het Dorpslab is een platform dat fungeert als schakel tussen de gemeente en de gemeenschap en houdt zich bezig met het initiëren en faciliteren van dorpsverbindende activiteiten.

contact

Dorpsmarketing Oegstgeest is per email bereikbaar via Dorpsmarketingoegstgeest@outlook.com

Uit de krant

Uit de krant