Magic Circusartiest Anna tijdens de verticale-touwenact. | Foto Piet-Hein Out
Magic Circusartiest Anna tijdens de verticale-touwenact. | Foto Piet-Hein Out Foto Piet-Hein Out

Magic Circus in Oegstgeest op plein bij winkelcentrum

Algemeen

circus n Alles is te koop! Of toch niet? Jong en oud ontdekt het antwoord in de nieuwe show 'Te Koop' van Magic Circus, het Nederlands Stadscircus. Deze publieksfavoriet onder de moderne theatercircussen raast door het land en slaat Oegstgeest uiteraard niet over.

Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 augustus is het spektakel te beleven bij Winkelcentrum Lange Voort aan de Lijtweg. De voorstellingen vinden plaats in Nederlands enige zes-masten circustent: de Magic Dome. Een intiem circuspaleis met optimaal zicht voor het hooggeëerd publiek.

De show 'Te Koop'

Straatventers zijn eigenlijk uit het straatbeeld verdwenen. Behalve in het Magic Circus. Nederlands laatste straatventer Jofri, die ook nog eens enorm grappig is, parkeert zijn karretje vol handel dit jaar midden in de piste. Hij heeft voor elk wat wils en claimt alles te verkopen. Het is de rode draad in een show boordevol modern circusvermaak.

In 100 minuten razen de acts aan je ogen voorbij. Van lasershow en muzikale koeienbellen tot en met hoela hoep acrobatiek en een mini-paardje dat kan rekenen. Auto en tractorbanden vliegen door de lucht als het Duo Opona van het Osmeens Staatscircus de piste betreedt. In en hoog boven de piste voeren zij daarmee acrobatische stunts uit.

Speciale aandacht ook voor de uiterst moeilijke Houdini-dwangbuisontsnapping, uitgevoerd in een opengesperde ijzeren haaienkaak. De Letse ontsnappingskunstenaar Stepan Stafik moet uit de dwangbuis ontsnappen voor deze 'kaken des doods' dichtklappen. Snijdende spanning. Zal het lukken of wordt het een Freek Vonkje?

Temidden van al deze spectaculaire acts komt iedereen tot het besef dat niet alles te koop is. Liefde niet. En barmhartigheid evenmin. Dat zijn juist de waarden die het leven leefbaar houden. Iedereen die kaarten koopt zal in ieder geval voor altijd verkocht zijn aan het Magic Circus, het Nederlands Stadscircus.

Vrijdag start de voorstelling om 19.00 uur. Zaterdag om 16.00 en 19.00 uur en zondag is de laatste show om 16.00 uur. De circuskassa is vanaf een uur voor de voorstelling geopend, kaarten kosten tussen de €10,- en €19,-. Voorverkoop loopt via alle Primera-vestigingen en online op www.magic-circus.nl.

De voorstellingen vinden plaats in Nederlands enige 6-masten circustent: de Magic Dome.
Straatventer Jofri vormt de rode draad in de voorstelling.
In en hoog boven de piste voert het duo Opona van het Osmeens Staatscircus acrobatische stunts uit met auto- en tractorbanden.

Uit de krant

Uit de krant