De bouwweg naar het Heemlandterras in aanbouw. | Archieffoto Willemien Timmers
De bouwweg naar het Heemlandterras in aanbouw. | Archieffoto Willemien Timmers

Nieuwe afspraken over bouwweg Poelgeest

Politiek

Het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest laat in haar wekelijkse mededelingen naar aanleiding van de collegevergadering weten dat er met de direct aanwonenden afspraken zijn gemaakt over het gebruik van de bestaande bouwweg in Poelgeest.

Wat er precies is afgesproken, is niet bekendgemaakt.

De bewoners van de huizen aan het eind van de Hugo de Vrieslaan waren eerder al naar de rechter gestapt toen de gemeente een oude bouwweg langs hun huis, waar ze jarenlang de overlast van hadden gehad, heropende om de bouw van het laatste bouwproject in Poelgeest (De Kasteeltorens) mogelijk te maken. Verkeer voor dit project zou anders de hele woonwijk door moeten. Dit druisde naar de mening van de aanwonenden in tegen eerder gemaakte afspraken dat er na 1 januari 2014 geen bouwverkeer meer over de bouwweg zou rijden, om de leefbaarheid van de hoekhuizen te garanderen. Acht jaar langer dan afgesproken hadden zij immers al bouwverkeer langs hun huis geduld.

De verhouding tussen hoekbewoners en gemeente was na het aanleggen van de vernieuwde bouwweg behoorlijk bekoeld. Kennelijk heeft de gemeente, om verdere escalatie te voorkomen, opnieuw contact met de bewoners gezocht en nieuwe afspraken gemaakt over de bouwweg.

Gelukkig voor de wijk en de hoekbewoners, is er inmiddels zicht op het einde van de bouwactiviteiten. Begin juni is Scholtens Bouw (in opdracht van ontwikkelaar Hoornveste) begonnen met de bouw van de laatste drie woontorens van De Kasteeltorens. Met de bouw van de eerste twee torens was al eerder een start gemaakt. Volgens de bouwer zal de bouwduur van de laatste drie torens naar schatting één jaar en negen maanden bedragen. Voorjaar 2019 zou de bouwweg dus weer verwijderd moeten kunnen worden, en kan ook dit deel van de openbare ruimte eindelijk definitief worden ingericht. (WT)


Uit de krant

Uit de krant