Ruim 150 genodigden van Nieuw Rhijnzicht waren aanwezig om hun nieuwe buren te ontmoeten en met elkaar te toosten op een voorspoedige bouw.
Ruim 150 genodigden van Nieuw Rhijnzicht waren aanwezig om hun nieuwe buren te ontmoeten en met elkaar te toosten op een voorspoedige bouw.

Viering eerste paal Nieuw Rhijnzicht in Oegstgeest aan de Rijn

Algemeen Wonen

In mei is de bouw van de 74 woningen van Nieuw Rhijnzicht in nieuwbouwwijk Oegstgeest aan de Rhijn gestart. Afgelopen vrijdag, 2 juni, werd dit met de kopers, wethouder Wendelien Tönjann van de Gemeente Oegstgeest, aannemer Dura Vermeer Bouw Zuid West en gebiedsontwikkelaar BPD gevierd op de bouwplaats met het slaan van een feestelijke eerste paal.

Het was vrijdagmiddag een drukte van jewelste op de bouwplaats. Ruim 150 genodigden waren aanwezig om hun nieuwe buren te ontmoeten en met elkaar te toosten op een voorspoedige bouw. Na korte speeches door Bas Kalter, projectmanager bij BPD, en wethouder Wendelien Tönjann, 'trok' de wethouder de namen van twee kopers uit een bouwhelm. Zij kregen de eer om de eerste feestelijke paal te slaan. Na afloop van deze handeling en de groepsfoto nam Bas Kalter nogmaals het woord om een toost uit te brengen op een voorspoedige bouw. Daarna kregen de kopers de gelegenheid om hun nieuwe buren te ontmoeten tijdens een gezellige barbecue.

Deelgebied Nieuw Rhijnzicht bestaat uit 74 Stadswoningen, Parkrandwoningen, twee-onder-een-kap-woningen en geschakelde villa's met de tuin aan het water. Hier woon je straks op een prachtige plek, bij de entree van Oegstgeest aan de Rijn, op loopafstand van de Oude Rijn en Park Landskroon.

Wonen in Nieuw Rhijnzicht is populair. De 74 woningen zijn in korte tijd succesvol verkocht. Bas Kalter vertelt: "Er waren meer dan duizend belangstellenden, dus je kunt spreken van een groot succes. We hebben onze inspiratie voor de architectuur van de woningen gehaald uit oud Oegstgeest en hebben dat in de wijk opgenomen. Dat is goed gelukt, want de architectuur wordt enorm gewaardeerd." In Nieuw Rhijnzicht komen niet alleen prachtige woningen, maar hier kun je straks ook winkelen, spelen én recreëren. Meer informatie: www.nieuwbouw-oegstgeestaanderijn.nl/nieuw-rhijnzicht.

Uit de krant

Uit de krant