v.l.n.r. Erik Versnel (Rabobank), Joost van der Luit (Consortium A44), Jaap van der Geer (Rabobank), Arjen Pels Rijcken (Consortium A44), Robbert Lut (Rabobank)
v.l.n.r. Erik Versnel (Rabobank), Joost van der Luit (Consortium A44), Jaap van der Geer (Rabobank), Arjen Pels Rijcken (Consortium A44), Robbert Lut (Rabobank)

Ontwikkeling MEOB-terrein kan beginnen

Zakelijk

Op 18 mei zette het Consortium A44 BV haar handtekening onder het financieringsvoorstel van Rabobank Leiden-Katwijk waardoor gestart kan worden met de ontwikkeling van het MEOB-terrein in Oegstgeest. Na ontwikkeling is de gemeente omstreeks eind 2019 een groot bedrijventerrein rijker.

Het voormalige complex van het Marine Elektronisch Optisch Bedrijf (MEOB) is sinds eind jaren negentig niet meer in gebruik. Het terrein ligt aan de noordkant van Oegstgeest, langs de A44. Begin deze maand heeft het College van B&W van Oegstgeest de verkoop van het voormalige MEOB-terrein goedgekeurd. Het Consortium A44 is opgericht door zes ondernemingen die op deze locatie voor eigen gebruik een bedrijfspand willen realiseren. De bekendste bedrijven zijn Praxis, Tuincentrum De Bosrand en Noordman Hout. Het Consortium zal het terrein bouw- en woningrijp maken. Nadat de infrastructuur is aangelegd en het terrein is verkaveld, nemen de consortiumleden hun eigen kavels af en starten vervolgens met de realisatie van hun pand. Dit zal medio 2018 zijn.

Een naam voor het bedrijventerrein is inmiddels bepaald. Vanaf nu heet het Bedrijventerrein 'De Boeg'. Naast de kavels van de zes bedrijven is er nog één kavel van 20.000 m2 beschikbaar voor de markt. Het betreft een zichtlocatie langs de A44, naast de Praxis.

Rabobank Leiden-Katwijk financiert de aankoop en de aanleg van de infrastructuur, naast het door de aandeelhouders van het Consortium in te brengen eigen vermogen.
Erik Versnel, directievoorzitter van de bank: "De ontwikkeling van het terrein geeft de bedrijvigheid in Oegstgeest een enorme impuls. Denk bijvoorbeeld aan de werkgelegenheid die het zal opleveren. Dit maken wij graag mede mogelijk."

Uit de krant

Uit de krant