Afbeelding

Elfred Bus wil lijsttrekker D66 worden

Politiek

Op 1 mei is de termijn voor de kandidaatstelling voor lijsttrekker voor D66 Oegstgeest bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 gesloten. Bij de verkiezingscommissie heeft zich één lid, Elfred Bus, tijdig gemeld en dit lid voldoet aan alle voorwaarden die zijn gesteld.

Elfred:"Ik krijg veel energie van geslaagde initiatieven van inwoners, zeker als we hier met een stevig politiek debat goed in hebben kunnen faciliteren. We staan nog aan het begin van een verder groeiend D66, zowel in het dorp, de gemeenteraad als richting college. Het vertrouwen dat we politiek een duidelijk verschil kunnen maken en het plezier wat ik in het raadslidmaatschap heb motiveert mij om me beschikbaar te stellen als lijsttrekker voor D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018."

De vorige lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Boris Kocken heeft besloten zich niet op-nieuw te kandideren voor het lijsttrekkerschap.

Boris: "Na een intensieve periode als fractievoorzitter en daarvoor als voorzitter van de programmacommissie en lijsttrekker, wil ik mij in 2018 weer volledig richten op mijn werk en op andere activiteiten. Met Elfred heeft D66 Oegstgeest een uitstekende kandidaat om het stokje over te nemen. Ik maak de huidige raadsperiode op volle kracht af. Er liggen nog een paar stevige uitdagingen, zoals de samenwerking in de Leidse regio."

Met Boris Kocken als lijsttrekker is D66 in 2014 de grootste partij geworden in Oegstgeest en in de afgelopen drie jaar is D66 een stabiele factor geworden in de raad.

De stemming voor de lijsttrekker loopt van 2 juni tot en met 16 juni en zal gebeuren onder D66-leden in Oegstgeest via e-voting.

D66 leden in Oegstgeest kunnen zich vanaf 30 juni tot en met 1 september kandideren voor de overige plaatsen op de kandidatenlijst voor de gemeenteraad. Vanaf eind september zullen de leden vervolgens mogen stemmen over de exacte volgorde van de kieslijst, uitgezonderd het lijsttrekkerschap. Op basis van deze stemming zal de definitieve lijst worden opgesteld.

Uit de krant

Uit de krant