Henk van Dongen brengt verse producten van Oegstgeester ondernemers bij de mensen thuis. | Foto Willemien Timmers
Henk van Dongen brengt verse producten van Oegstgeester ondernemers bij de mensen thuis. | Foto Willemien Timmers

Marktlokaal: Online versproducten bestellen van je favoriete speciaalzaak

Algemeen Ondernemers

Oegstgeestenaar Henk van Dongen, een liefhebber van mooie, verse producten, ontwikkelde een aantal jaar geleden een prachtig nieuw concept: Marktlokaal. Een plek waar je de lekkerste boodschappen bij je favoriete speciaalzaken uit het dorp in één keer online kunt bestellen.

Door Willemien Timmers

Na jarenlang het concept te hebben geperfectioneerd in Breda, begint van Dongen nu in zijn eigen woonplaats Oegstgeest. "Ik houd ervan om mijn boodschappen bij speciaalzaken als De Patissier en Van der Zalm te doen, maar door de weeks kom ik daar niet altijd aan toe. Dan rennen we als gezin voor het gemak toch maar even de supermarkt binnen, terwijl we het de middenstander om de hoek juist zo gunnen dat hij meer omzet heeft." Deze middenstanders hebben vaak zelf wel een website, maar veel wordt er online niet verkocht. Van Dongen wil daar met Marktlokaal verandering in brengen.
"De producten van alle verswinkeliers die meedoen hebben we prachtig afgebeeld op onze website gezet, zodat winkelen een plezier wordt," vertelt de idealistische ondernemer lachend.
Momenteel zijn Het Visgilde (Hugo van der Meij), De Patissier, Het Wijnhuis, Fromagerie Du Patron, Bakkerij Hugo de Groot en Slagerij van der Zalm op Marktlokaal vertegenwoordigd, maar er zullen binnenkort nog meer winkels aanhaken. "Verswinkels kunnen ons ook zelf benaderen."

gemak

"Je kunt in één keer online bij bijvoorbeeld vijf verschillende verswinkels iets bestellen. Heel gemakkelijk. Wij verzamelen het dan en brengen het bij je thuis. Het mooie is dat hier geen extra kosten bijkomen; je betaalt net zoveel als in de winkel. Voorwaarde is wel dat je voor minimaal tien euro bestelt. We zijn eigenlijk een soort dagelijkse, gepersonaliseerde Hello Fresh," vertelt van Dongen. Bijkomend voordeel is dat je bij de vertrouwde winkel precies weet wat je lekker vindt, en er de lokale winkelier nog mee steunt ook.

Marktlokaal.com is al in de lucht, en de komende weken draait van Dongen proef, voordat het geheel binnenkort groots gelanceerd wordt.
"Bestellen kan nu al. Als je voor 12.00 uur bestelt, heb je al je versproducten dezelfde middag, op het door jou gekozen tijdstip, in huis. Dat is toch geweldig? Zo kun je op je werk een lekker stukje zalm bestellen, en de rest van de ingrediënten erbij zoeken."


De aangesloten speciaalzaken bij Marktlokaal staan stuk voor stuk bekend om hun kwaliteit. Het zijn de iconen van het dorp. Marktlokaal heeft gezocht naar onderscheidende specialisten met een authentiek verhaal, vakmensen met liefde voor hun producten. "Vaak zijn het, ook in Breda, kleine zelfstandigen die al generaties het ambacht van vader op zoon overdragen. Dat is niet alleen een mooi verhaal, dat proef je ook letterlijk. Zij zorgen ervoor dat bij Marktlokaal absolute topkwaliteit boodschappen te bestellen zijn."


www.marktlokaal.com

Uit de krant

Uit de krant