De jarige Nel Hoogervorst met drie van haar kinderen en de burgemeester die haar feliciteerde. | Foto Wil van Elk
De jarige Nel Hoogervorst met drie van haar kinderen en de burgemeester die haar feliciteerde. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Nel Hoogervorst honderd jaar

Human Interest

Op donderdagochtend 23 februari was het feest voor Nel Hoogervorst. Ze is honderd jaar geworden en heeft zich dus geschaard in de categorie eeuwelingen. Burgemeester Emile Jaensch kwam haar namens de gemeente feliciteren en overhandigde haar een fraai boeket bloemen.

Door Wim van Tuijl

Helaas kon het memorabele feit niet bij haar thuis aan de Narcissenlaan worden gevierd. Ze maakte kort voor haar verjaardag een ongelukkige val, waarbij ze haar heup brak. "Voor de eerste keer belandde ik in het ziekenhuis", vertelde de honderdjarige. Dit licht een tip van de sluier op van haar nog zo vitale staat. Na een kort verblijf in het ziekenhuis revalideert ze in Mariënhaven in Warmond. Ondanks het ongeluk is ze niets van haar geestelijke scherpte verloren. "U bent honderd jaar"? vroeg de burgemeester verbaasd. "Dat is u niet aan te zien, wat een vitale vrouw bent u ", vervolgde hij. Emile Jaensch vroeg vol belangstelling naar de loop van haar lange leven. Zonder aarzelen vertelde ze hem uitgebreid over de groentewinkel in Het Oude Raadhuis aan de Wijttenbachweg, die zij tientallen jaren dreef. Ook haar gezin kwam ter sprake met daarin de bewogen momenten. Nel werd betrekkelijk jong weduwe en vijf van haar tien kinderen zijn overleden. Met interesse bekeek de burgemeester samen met de jarige twee boekjes die in het kader van haar jubileumverjaardag zijn samengesteld. "Geweldig om 100-jarige Oegstgeestenaren te bezoeken. Wie kunnen mij, als betrekkelijk nieuwe inwoner, beter voorlichten over de geschiedenis van het dorp dan deze leeftijdscategorie. Werkelijk, er gaat in letterlijke zin een geschiedenisboek voor mij open", zei de burgemeester enthousiast.
De koffiekamer van Mariënhaven was feestelijk versierd. Haar kinderen hadden voor een boeket van honderd rozen gezorgd. Ook de verpleging vergat haar niet. In koor zongen ze haar toe. Het feest kreeg zondagmiddag 26 februari een prachtig vervolg in partycentrum La France met er een grootschalige feestelijke receptie voor de honderdjarige. Veel familie, vrienden en bekenden waren aanwezig om Nel te feliciteren met deze mijlpaal in haar leven.

Naschrift: In de namiddag van 28 februari bereikte ons het droeve nieuws dat Nel Hoogervorst eerder die dag in het bijzijn van haar geliefden is overleden. De redactie van de Oegstgeester Courant wenst haar familie veel sterkte toe.

Uit de krant

Uit de krant